Veliki udarac za Plemiće: Zrinjski pred derbi protiv Želje ostao bez ponajboljeg igrača

Neće igrati zbog povrede

Veliki udarac za Plemiće: Zrinjski pred derbi protiv Želje ostao bez ponajboljeg igrača

E. Čaušević

Veliki derbi u okviru 14. kola Premijer lige BiH igra se danas u Mostaru gdje će Zrinjski ugostiti ekipu Željezničara.

Plavi su u prvom ovosezonskom duelu slavili protiv Plemića sa 1:0 na Grbavici, a ovaj put ove ekipe će odmjeriti snage Pod Bijelim brijegom. Utakmica počinje u 14:30 sati i sigurno da se očekuje mnogo od današnjih aktera.

Zrinjski je objavio listu od 18 fudbalera koji su u konkurenciji za današnji meč, a loše vijesti za navijače ovog kluba su da protiv Željezničara danas neće igrati Damir Šovšić koji je ove sezone jedan od najvažnijih igrača u ekipi Harija Vukasa.

Šovšić je zadobio povredu zadnje lože i neće danas moći pružiti podršku na terenu svojim saigračima već će ih bodriti s tribina. Pozitivne vijesti su da je za derbi spreman Ivan Čurjurić koji je također imao problema sa zadnjom ložom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, nekadašnji veznjak Željezničara uspio se oporaviti za derbi protiv bivšeg kluba što sigurno može radovati Vukasa. Ranije je Zrinjski ostao bez Miljana Govedarice koji se povrijedio, te kapitena Pere Stojkića koji zbog kartona neće danas imati pravo na nastup.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

magistar
Mislim da ce nakon ove utakmice uslijediti promjena trenera, jer je Zrinjski jako blijed a cak i u utakmicama gdje su rezultatski dobro prosli kao protiv Borca, vile su ih pronosale.
3 5
nemozetako
lagana x2. Nema vise Aluminijskog, ni Zrinjskogaa, nestaju ustase, nikad Herceg Bosna
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi