Hari Vukas: Sutra nas čeka kvalitetan protivnik, ali mi moramo pobijediti bez obzira na sve
Vukas je svjestan da Zrinjskom sutra igra samo pobjeda

Press HŠK Zrinjski

Hari Vukas: Sutra nas čeka kvalitetan protivnik, ali mi moramo pobijediti bez obzira na sve

Utakmica 14. kola BH Telecom Premijer lige u kojoj će se u Mostaru sutra u 14:30h sastati HŠK Zrinjski i FK Željezničar bila je temom press konferencije na kojoj se danas okupljenim novinarima obratio trener mostarskog tima Hari Vukas.

„Čeka nas još jedan derbi, evo, ispada da igramo sve derbi za derbijem što je i dobro“ – otpočeo je Vukas i dodao:

„Ovo je utakmica u kojoj za nas nema nikakvih kaluklacija. Jednostavno moramo doći do pobjede, na bilo koji način i vratiti se pozitivnim rezultatima. To se može ostvariti jedino pravim pristupom, motivom i odgovornošću na terenu. S druge strane je ekipa koja je čvrsta, kompaktna i disciplinirana. Imaju pojedince i neću reći ništa novo kada kažem da će biti izuzetno teško. No ako uz ideje koje imamo za ovaj susret vežemo pravi pristup nadam se da ćemo doći do našeg cilja. Vodilja nam mogu biti i naši juniori koji su nas napravili ponosnim kada su izbacili mađarski MTK prije dva dana. Srce, pristup i motiv naših momaka donio je to da idu dalje. Neka nam i oni budu motiv. Nadam se da će doći i navijači u što većem broju. Molim ih za još jednu šansu, znam da smo im dosta toga dužni, a onda i sebi.

Prva ovosezonska utakmica sa Željom igrana je nakon Utrechta kada je sve bilo sjajno, no ovaj derbi sa Sarajlijama dolazi u dijametralno suprotnoj atmosferi.

„Ne bježimo od toga ni od odgovornosti ni od razvoja stvari na terenu. Ne ide sve kako smo željeli i zamišljali. Moramo se okrenuti sebi i svojim idejama i radu. I prije smo bili na tom putu no situacija je takva da se mora napraviti puno više, kako mi u stožeru tako i igrači. Moramo popraviti ovu situaciju. Pobjeda protiv Želje bila bi pravi zamah u povratku na neki željeni kolosijek i budite uvjereni da ćemo napraviti sve da dođemo do nje.

Upitan je Vukas i to da li vjeruje da on kao trener može podići Zrinjski iz krize koja nije ni prva ni zadnja ne samo za mostarski tim.

„Sport se sastoji i dobrih i loših trenutaka. Kad sve štima onda svi lete. A onda dođe situacija kad ne ide ništa. Činjenica je da smo mi u krizi i rezultata i igre, dodao bih i pristupa. Na tome treba da se radi. Teren je mjerilo ja to uvijek kažem. Oznoji taj dres, satari se i nitko ti neće prigovoriti poslije toga. Nadam se da su i momci svjesni toga i da će to sutra pokazati. Nekad je teško probiti te obrambene linije protivnika pa se doima da ne postoji želja i odgovornost. Nekada igrači nisu u momentu da daju najbolje od sebe. Sutra se nadam da će pristup biti sličan onome protiv Sarajeva, kada samo imali sva a nije nas htio gol. Sutra mora biti slično s razlikom da tu utakmicu sutra jednostavno moramo pobijediti“.

Osvrnuo je Vukas s još par rečenica na sutrašnjeg protivnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Nema puno filozofije o momčadi koja do sada ima samo jedan poraz. Čvrsti, odgovorni i kvalitetni. Zabijaju puno golova, znamo da nas čeka teška utakmica. Ipak, jednostavno moramo napraviti sve da sutra pobijedimo uz sve to što znamo o njima“.

Utakmica između Zrinjskog i Željezničara igra se sutra na stadionu pod Bijelim Brijegom u 14:30h.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tbra
vukas hari leti ko papir
0 1
Honduras
znači ti i Osim ćete sutra po****t sistem.jer i vi oni "morate" pobijediti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti