Željezničar u Mostaru nastavio po starom

Plavi upisali drugi poraz

Željezničar u Mostaru nastavio po starom

Admin Čaušević

Drugo gostovanje u nizu fudbaleri Željezničara su napustili pognute glave. U meču 14. kola poraženi su od Zrinjskog sa 2:1. 

Može se reći da je Željezničar u Mostaru nastavio po starom pošto su izabranici Amara Osima ponovo prvi primili gol i na kraju nisu uspjeli doći do preokreta.

Nakon utakmica sa Širokim Brijegom, Veležom, Tuzla Cityjem i Borcem duel sa Zrinjskim je bio peti u nizu da Plavi na gostovanjima prvi vade loptu iz svoje mreže.

Za razliku od utakmica na stadionima Pecara, Rođeni i Tušanj koje su okončane remijima, na posljednja dva gostovanja ekipa s Grbavice je upisala poraze.

Treba istaći da je Plavim pod Bijelim brijegom donekle i fortuna okrenula leđa, posebice u drugom poluvremenu kada se utakmica "lomila".

Imali su gosti niz povoljnih situacija da zabiju više od jednog gola, olako su prilazili protivničkom kaznenom prostoru, ali je izostala konkretnost u završnici. Pri rezultatu 1:1 pogođena je i stativa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ljudi su bili prvaci, bez obzira na sve probleme, oni su odličan tim. Nismo iskontrolisali neke stvari, niko im nije toliko šansi stvorio ovdje. Široki im je dao tri gola, a imao je pet šansi. Ne mogu se složiti da smo skroz slabo igrali, jer ne možeš stvoriti ovoliko šansi kad igraš loše", rekao je Amar Osim poslije utakmice.

Željezničar će u 15. kolu dočekati Čelik, ekipu protiv koje je posljednji put donio puni plijen s gostovanja. Na Bilinom polju je bilo 0:2. Susret na Grbavici igra se u nedjelju, 3. novembra s početkom u 16:30.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manijak87
A jbg, izgubili. Idemo dalje. Manja kriza, dešava se svima. Nije propast svijeta.
3 12
Plavi orkestar
Zadnje 4 tekme dva poraza,jedan nerješen rezultat i jedva pobjeda protiv Mladosti govore da u ekipi nešto ne štima.Nadam se da ce strucni štab pronaci i otkloniti uzroke loših igara u zadnje vrijeme,zato se i zovu strucni štab.Sa ovakvom igrom teško da mozemo do bilo kakvog trofeja.
5 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi