FK Borac niže pobjedu za pobjedom: FK Tuzla City nemoćan u Banjaluci

Četvrti uzastopni trijumf Banjalučana

FK Borac niže pobjedu za pobjedom: FK Tuzla City nemoćan u Banjaluci

M. Šljivak

Borac je u posljednjem susretu 14. kola Premijer lige savladao FK Tuzla City sa 2:0 i tako je nastavio nizati pobjede.

Borac je mnogo bolje ušao u ovaj susret. Saša Kajkut je igrao odlično na početku i on je prvi kreirao dvije dobre šanse pred Nevresom Fejzićem, ali je golman Tuzla Cityja oba puta dobro reagovao i spasio je svoj gol.

Domaći tim je dominirao tokom prvog poluvremena. Nisu dopustili gostima iz Tuzle gotovo ništa pred svojim golom, a u 39. minuti golman gostiju je ponovo sjajan.

Milutinović je prijetio golu Tuzle udarcem sa vrha kaznenog prostora, ali je Fejzić još jednom fantastično odbranio.

Ipak, u 43. minutI Borac je stigao do vodstva. Efendić u kaznenom prostoru ruši Vranješa, sudija Adis Mulahasanović pokazuje na bijelu tačku i isključuje fudbalera Tuzla Cityja.

Vranješ je naravno preuzeo odgovornost. Fejzić je pogodio stranu, ali nije mogao zaustaviti udarac iskusnog veznjaka, pa je Borac otišao na odmor sa vodstvom od 1:0.

Borac je u nastavku krenuo ofanzivno kako bi što prije završio posao u ovom meču. Fejzić je skidao sve što je mogao, Vranješu je nevjerovatno odbranio udarac, ali u 52. minuti nije mogao ništa.

Nakon kornera Terzić nekako blokira udarac Vranješa. Lopta dolazi do Saše Kajkuta, a ovaj sa tri metra nije mogao promašiti i na semaforu je pisalo 2:0 za Borac.

Mogao je domaći tim do kraja meča da napuni do vrha mrežu gostiju. Redale su se šanse, ali Fejzić je spašavao koliko je mogao i spriječio je pravi debakl svog tima.

Ostalo je do kraja 2:0 za Borac koji je došao do četvrte uzastopne pobjede, dok je Tuzla City upisala drugi uzastopni poraz.


Premijer liga BiH, 14. kolo:

Borac - Tuzla City 2:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac: Lučić, Jovanović, Kajkut, Crnov, Danilović, Ćosić, Milutinović, Dujaković, Vranješ, Janičić, Ziljkić.

Tuzla City: Fejzić, Efendić, Crnkić, Husejinović, Kojić, Stjepanović, Burić, Terzić, Ubiparip, Sesar, Zlatković.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Ko je god gledao ovu utakmicu,imao je sta vidit.Sudije su zlo nase lige.Nemam nista protiv BORCA ali je pocelo po nacinalnom kljucu sudenje.Sva tri naroda ce na kraju dobit po jednog prestavnika u EVROPI.Borcu svako kolo kuci po penal i nemoze niko sa ovakvim sudenjem dobit u BANJALUCI.Samo treba posteno reci,a nisam simpatizer TUZLA CITY.Ovo nema veze sa fer sudenjem.
9 2
kaskada24
Šta vam je ljudi, pogledajte statistiku i vidjet ćete apsolutnu nemoć u igri Tuzle! Zaslužena pobjeda Borca čak su i ubjedljivije mogli proći
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi