Slobodi gori pod nogama, Sarajevo zanimaju samo bodovi

Stari rival se sastaju na Tušnju

Slobodi gori pod nogama, Sarajevo zanimaju samo bodovi

A. Čaušević

Utakmicama u Banja Luci i Tuzli bit će kompletirano 14. kolo Premijer lige. 

Od 14:30 sati na stadionu Tušanj snage će odmjeriti stari rivali Sloboda i Sarajevo. Obje ekipe će za cilj imati samo jedno - osvojiti bodove.

Crveno-crnim gori pod nogama, već šest ligaških mečeva su bez pobjede i sve su bliži dnu tabele posebice nakon pobjede Mladosti nad Zvijezdom.

"Sarajevo respektujemo, top tri kluba su u našoj državi, ali izaći ćemo da se u sportskom slmislu potučemo i ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je Milenko Bošnjaković u najavi utakmice.

Prvi pratioci Sarajeva jučer nisu slavili što znači da će Sarajevo i nakon ovog kola ostati lider na tabeli, ali će na Tušnju sigurno ići na pobjedu kako bi se učvrstila prva pozicija.

"Neke stvari u Slobodi su sada poredane na svoje mjesto, tako da sigurno možemo očekivati protivnika koji će biti motivisan i željan da napravi što bolji rezultat, isto kao što ćemo biti i mi. Prošli put smo izgubili 2:1 u zadnjoj minuti, ali mislim da smo ovu sedmicu od posljednje utakmice dosta dobro radili i da ćemo to pokazati na terenu", kazao je Husref Musemić pred odlazak u Tuzlu.

Musemić i na ovom meču neće moći računati na sve svoje najbolje igrače, ali dobra vijest je povratak Mirka Oremuša nakon duže vremena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Bordo tim sutra neće nasupiti supsnedovani Anel Hebibović i Andrej Đokanović, dok su povrijeđeni Krste Velkoski i Haris Handžić. U konkurenciji neće biti i Selmir Pidro koji se još uvijek oporavlja.

Kolo će biti zatvoreno duelom na Gradskom stadionu u Banja Luci. Od 16 sati sastat će se Borac i Tuzla City. Domaći su u seriji od tri uzastopna trijumfa, sigurno su blagi favoriti protiv tuzlanskog tima koji ipak neće tako lako prodati kožu u gradu na Vrbasu.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhmen
Neutralno razmisljam. Sarajevo je najzrelije za novu titulu. Ljudi su prvi iako su u losoj formi, i plus su imali veliki broj povrijedjenih igrača, ako se ne varam u jednom trenutku je cak 7 igraca iz prve postave bilo povrijedjeno. Treba biti realan. Pozz iz Mostara.
18 3
magistar
Auf. Rano je pricati o tituli pogotovo ako do kraja jeseni izmedju prvih 6 ostane ovako mala razlika. Treba ispratiti i zimski prelazni rok i prvih 4-5 kola nastavka, pa ce se moci izvesti precizniji zakljuci. Trenutno je Sarajevo malo bolje i konstantnije u odnosu na preostalih 5 ekipa koje su u vrhu
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi