Tužan je Mandžukićev život u Torinu: Razočaran, marginaliziran, pogođen, odvojen od svih...

Hrvat nije zaslužio ovakav tretman

Tužan je Mandžukićev život u Torinu: Razočaran, marginaliziran, pogođen, odvojen od svih...

Admin Čaušević

Svojom borbenošću, zalaganjem, trudom i golovima Mario Mandžukić je u prethodne četiri godine prirastao srcu svakom navijaču Juventusa. 

Mandžukić se u Torino posljednjih meseci navikao na tužnu monotoniju. Totalno je udaljen od ekipe i saigrače s kojim je protekle četiri godine podijelio toliko radosti uopšte ne viđa.

Gazzetta dello Sport piše kako su dani hrvatskog napadača veoma dosadni i jednosmjerni. Svakodnevno radi svoj lični program s jednim od trenera u Juventusu i to u potpuno drugom tereminu neku ostali prvotimci Stare dame.

Kada završi trening odmah se zaputi kući gdje ga čeka životna saputnica Ivana. Nedavno ga je i pogodila smrt psića Lenija kojeg je imao 10-ak godina i za kojeg se vezao kao za rođeno dijete.

U Torinu ga praktično ne viđaju. Prije se znao pojavljivati u restoranu Catullo, ali se to više i ne dešava. Vjerovatno razočaran i ranjen zbog ponašanja kluba odabrao je tišinu.

Sigurno bi mu bilo draže da su mu Fabio Paratici i Maurizo Sarri odmah početkom ljeta rekli da je na prodaju, ovako se krajem augusta našao nepripremljen, a transfer nije želio realizovati na brzinu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odlazak u januaru je neminovnost. Sigurno bi volio oprostiti se od navijača, mahnuti im posljednji put, ali je čini se odustao od toga. Neke stvari jednostavno ne pomažu...

Mandžukić je član Juventusa od 2015. godine. S Bianconerima je osvojio četiri Scudetta, tri italijanska Kupa i tri Super kupa Italije. Na 162 utakmice postigao je 44 gola. Posljednji meč odigrao je u maju kada je i zabio gol za 1:1 protiv Atalante.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Syr
Majoriziran :)) Naravno da mu je saopsteno..samo nije mogao naci veliki klub u kojem ce igrati i primati toliku platu..pa birao izmedju neigranja i velike plate. Bas mi ga nekalo zao..jedva 18l5 hiljada dnevno zaradi..tuzan, jadan,...majoriziran..ko pravi Rvat :))
8 1
Zeleni_zub
Ma da, tuga prava
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi