Kada je čuo koliko Hasićevi menadžeri žele za potpis novi predsjednik Besiktasa eksplodirao

Bh. fudbaler još uvijek na čekanju

Kada je čuo koliko Hasićevi menadžeri žele za potpis novi predsjednik Besiktasa eksplodirao

A. Čaušević

Ajdin Hasić već duže vremena trenira za Besiktasom, ali ugovor sa slavnim turskim klubom je još uvijek na čekanju. 

Hasić je 7. oktobra postao punoljetan i tako su stvoreni svi preduslovi za prvi profesionalni ugovor, međutim stvari su se u međuvremenu zakomplikovale.

Naime, Besiktas je 20. oktobra dobio novog predsjednika što za sada usporava planove Hasiću i njegovim menadžerima. Na tu poziciju je izabran 60-godišnji Ahmet Nur Cebi.

Turski mediji pišu da je Cebi eksplodirao i odmah zatražio detaljnu istragu kada je čuo da Hasićevi predstavnici za potpis ugovora žele tri miliona eura.

Cebi smatra da je taj iznos previsok te je od Hasića i njegovih menadžera zatražio da smanje svoje zahtjeve i iznos menadžerske komisije.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, proteklih sedmica Arbitražni sud u Hrvatskoj je donio presudu u korist Dinama nakon što se zagrebački klub žalio zbog načina na koji je Hasić napustio Modre. Ipak, ta odluka HNS-ovog tijela nije previše uznemirila igrača i njegovu porodicu.

"Mi ne prihvatamo odluku Arbitražnog suda HNS-a. Za spor između Dinama i Hasića je nadležna FIFA, a ne to tijelo, pa stoga ova odluka nema nikakav pravni učinak između stranaka jer je donesena od strane nenadležnog dijela", poručio je Radić.

Top Komentari

Dobojlija
Menadzeri danas unistili fudbal,da ne spominjem fudbalere.
11 1
GGAAZZIIJJA
Samo tako nastavi,cza par godina ti o karijeri brine HUSARA, pa ces vidjeti kakav je osjecaj kada ti od plate uzme 100 EURA, pri tome ti zavrsi transfer u KRUPU ili ZVIJEZDU 09..
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi