Hasića i njegovu porodicu nije uznemirila sudska odluka

Oglasio se advokat mladog bh. fudbalera

Hasića i njegovu porodicu nije uznemirila sudska odluka

Dinamo na sve načine pokušava dokazati kako je Ajdin Hasić zajedno sa porodicom prevario zagrebački klub.

Opće je poznato kako je bh. fudbaler važio za jednog od najvećih talenata na Maksimiru, na njemu su 'modri' trebali zaraditi milione, ali preko noći Hasić je spakovao kofere i - napustio klub.

Priča koja je plasirana iz Dinama je ta da je zapravo otišao prevarom, zloupotrijebivši povjerenje koje su ljudi iz kluba imali u njega i njegovu porodicu, a zbog cijelog slučaja Zagrepčani su se žalili i Arbitražnom sudu u Hrvatskoj koji je presudio u njihovu korist.

Ipak, ta odluka HNS-ovog tijela nije previše uznemirila igrača i njegovu porodicu, kao ni turski Bešiktaš u čije redove je Hasić u međuvremenu prešao. Povodom cijele priče komentar za Sportske novosti je dao Hasićev advokat Davor Radić.

"Mi ne prihvatamo odluku Arbitražnog suda HNS-a. Za spor između Dinama i Hasića je nadležna FIFA, a ne to tijelo, pa stoga ova odluka nema nikakav pravni učinak između stranaka jer je donesena od strane nenadležnog dijela", poručio je Radić.

Još se iščekuje konačna odluka FIFA-e vezano uz ovaj slučaj.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamova verzija - Kako je Hasić postao slobodan igrač

Dinamo je Hasiću želio ponuditi novi ugovor, a da bi ga potpisao, prvo je trebao raskinuti stari, stipendijski, koji je vrijedio do 2021. godine. Kako je Ajdin bio maloljetan, a njegov otac živi u BiH, iz Dinama su na njegovu adresu poslali dva potpisana ugovora da otac Hasić ne bi morao dolaziti u Zagreb. I šta se desilo? Problem je nastao time što je Hasić stariji potpisao samo jedan ugovor, i to onaj o raskidu saradnje, čime je izigrao povjerenje koje su u zagrebačkom klubu imali u njega.

Majka mladog fudbalera, s druge strane, tvrdila je kako su to zapravo samo spinovi i da se na Hasića zapravo vršio pritisak da potpiše menadžerski ugovor s ljudima bliskim Zdravku Mamiću.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Dinamo je ovdje debelo pogriješio, jer da nisu ne bi davali otkaze ljudima koji su bili zaduženi za to. Kraj priče, momka ode dalje, možda neće napredovati kao što bi u Dinamu ali to je sve do Božijeg određenja. Sretno tebi care i da nas odvedeš ubrzo na veliko takmičenja sa repkom.
4 2
premium
Seljačka posla
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi