Musemić: Pomalo neozbiljno, možda se mogla barem sačekati pauza

Bh. strateg više nije šef struke tima sa Koševa

Musemić: Pomalo neozbiljno, možda se mogla barem sačekati pauza

FK Sarajevo je saopštio da je danas u poslijepodnevnim satima održana hitna sjednica Upravnog odbora FK Sarajevo na kojoj je donesena odluka da se Husref Musemić razriješi funckije šefa stručnog štaba.

Iz Sarajeva su istakli i da će u narednih nekoliko dana javnost biti upoznata sa time ko će, privremeno, voditi tim u posljednjoj utakmici pred odlazak na zimsku pauzu, protiv Zvijezde 09.

Nakon vijesti o prekidu saradnje sa FK Sarajevo, SportSport.ba je kontaktirao Husrefa Musemića za komentar.

"Ja sam sada saznao, nisam bio u Sarajevu. Pa, dobro. Takva je odluka, ja je poštujem, imaju pravo na to. Naučio sam ja da me smjenjuju kada sam prvi ili drugi. Možda su mogli sačekati malo još tu jednu utakmicu do pauze, malo je glupo ispalo ovako kada već ima tako malo vremena do pauze, da se to odradi do kraja", istakao je Musemić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Možete biti zadovoljni odrađenim poslom, prošle sezone osvojena historijska dupla kruna?

"Mi smo i sada, prvi-drugi, imamo isti broj bodova. Ne znam zašto nisu htjeli da se barem polusezona, ili sezona završi. Ja to smatram pomalo neozbiljnim, dakle ja u svoje ime, ali, šta da se radi, možda oni ne misle da je ovako neozbiljno. Mislim da je možda bilo bolje da su odlučili da se barem polusezona završi, pa da se onda razmisli o mogućnostima, da se napravi analiza i slično... Ali šta je tu je, takav je naš trenerski posao. Ovo se već dugo čekalo, sada su donijeli odluku. Ja idem dalje i želim svima svu sreću", poručio je Musemić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Tako ti je kod nas moj Husrefe , danas te vole a sutra ti yebu mater
56 6
amsik
Ovo je jedan veliki Gospodin i Trener. Sretno Sefe
47 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije