Šampionsko izdanje Redsa u Leicesteru: Samo harakiri može spriječiti Liverpool od osvajanja titule

Lisice ponižene rezultatom 0:4

Šampionsko izdanje Redsa u Leicesteru: Samo harakiri može spriječiti Liverpool od osvajanja titule

A. Čaušević

Liverpool polako, ali sigurno nastavlja koračati ka ostvarenju primarnog cilja ove sezone, a to je osvajanje Premiershipa. 

Na Boxing day Liverpool je savladao prvog pratioca Leicester City. Na King Power stadionu bilo je ubjedljivih 0:4 uz demonstraciju sile izabranika Juergena Kloppa.

Redsi su se pokazali kao bolji rival, posebno je to bilo vidiljivo u prvom poluvremenu kada su izabranici Juergena Kloppa dominirali terenom. Svog večerašnjeg rivala su u potpunosti dokrajčili u nastavku. 

Već u 2. minuti odličnu šansu propustio Sadio Mane, deset minuta kasnije prijeti i Mohamed Salah, ali je Egipćanin bio neprecizan.

Do vodećeg gola gosti s Anfield Roada stižu u 31. minuti kada je precizan centaršut Trenta Alexandra-Arnolda udarcem glavom u gol pretvorio Roberto Firmino.

Tri minute kasnije Mane se ponovo nije snašao najbolje u dobroj poziciji, tačnije Kasper Schmeichel je fantastično odbranio njegov udarac.

U nastavku Lisice su zaigrale nešto agresivnije, ali jednostavno nisu imali snage da se suprostave aktuelnom prvaku svijeta i Evrope.

Do drugog gola Redsi su stigli u 71. minuti. Sudija Michael Oliver je opravdano pakazao na penal poslije igranja rukom Caglar Soyuncu. Siguran egzekutor bio je iskusni James Milner.

Sve je bilo gotovo u 75. minuti. Treći gol za Redse, a svoj drugi na meču postiže Firmino i tako riješava sve dileme oko pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nekoliko furioznih minuta najboljeg tima današnjice okončano je novim golom u 78. minuti kad Mane asistira Alexanderu-Arnoldu sa 0:4. Sjajni desni bek je lijepim udarcem sa 10-ak metara zatresao mrežu gola domaćih.

Liverpool sada ima 13 bodova više od Leicester Cityja uz utakmicu manje te 14 više Manchester Cityja. Generalni dojam je da samo harakiri može spriječiti Redse da osvoje titulu prvaka Engleske, prvu još od 1990. godine.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dobojlija
Gdje su sada kreteni koji Liverpool nazivaju loserpool
8 2
Mele
Cuda se dogadjaju, ali ove godine taj film ncemo gledati a ni iduce do maja.Cestitati im, zasluzili su svakako...Mogu da 4 utakmice izgube, i da osvoje titulu...Zato, nece oni a ni Klopp to dopustiti..
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi