Alvaro Odriozola novi igrač Bayerna!
Foto - EPA

Stigao iz Real Madrida

Alvaro Odriozola novi igrač Bayerna! · Zvanično

Midhat Šljivak

Španski fudbaler Alvaro Odriozola novi je igrač minhenskog Bayerna.

Njemački velikan potvrdio je angažman 24-godišnjeg desnog beka koji je jutros prošao ljekarske preglede i potpisao je ugovor do kraja sezone.

Odriozola će u Bayernu narednih šest mjeseci igrati kao posuđen igrač Real Madrida u kojem se ove sezone nije naigrao i nastupio je u samo četiri utakmice.

Bayernova potraga za desnim bekom dovela ga je u Minhen, gdje će sasvim sigurno imati više prostora za igru.

"Nakon razgovora sa ostatkom rukovodstva odlučili smo da udovoljimo zahtjevu trenera Hansija Flicka i da pojačamo defanzivni dio. Zajedno smo se odlučili na dovođenej Alvara Odriozole. Zahvaljujemo Realu na saradnji", rekao je prvi čovjek kluba Karl-Heinz Rummenigge.

Sportski direktor Hasan Salihamidžić je rekao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Uvjereni smo da će nam Odriozola pomoći sa svojim kvalitetima. Drago mi je što smo doveli ovakvog igrača".

Odriozola je dijete Real Sociedada, a član Kraljeva iz Madrida postao je 2018. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi_Strumf
Dobar igrač al ne kontam čemu dovođenje desnog beka kad imaju Kimmicha i Pavarda, bolje da su štopera nafatali da zamijene nekad dobrog Boatenga
2 3
nijepoznat
Bit ce najjaci
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi