Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila veliko pojačanje
Foto: Instagram/John Roberson

Roberson dobio bh. državljanstvo

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila veliko pojačanje

Sjajni američki košarkaš John Roberson dobio je bh. državljanstvo i u budućnosti će moći nastupati za košarkašku reprezentaciju naše države. 

Naša nacionalna vrsta, koju s klupe vodi Vedran Bosnić, na taj način dobila je novog playmakera koji će sigurno biti od velike pomoći.

Ovaj košarkaš se dugo vremena povezivao s našim nacionalnim timom, a sada je konačno dobio državljanstvo i više nema prepreka da zaigra s našim košarkašima.

Kada je riječ o njegovoj karijeri, proteklu sezonu proveo je u Rusiji i to u ekipi Eniseyja gdje je igrao 30 minuta u prosjeku, postizao 14,5 poena, imao 5,6 asistencija i dva skoka po susretu.

Osim ove ekipe, u karijeri je igrao još za Zlatarog (Slovenija), Sodertalje (Švedska), Atomeromua SE (Mađarska), Elan Chalona i ASVEL (Francuska).

Inače, on je sada član turskog velikana Galatasarayja s kojim je potpisao ugovor prije nekoliko dana.

Podsjetimo, prije njega naturalizovani košarkaši u našoj reprezentaciji bili su Terrel Castle, Henry Domercant, JR Bremer i Zack Wright.

Naš nacionalni tim uskoro počinje kvalifkacije za EP i to susretima protiv Grčke i Latvije.

Top Komentari

epa
Sehic nije mogao dobiti drzavljansto a ovaj dobio... ja gluposti majko mila....
2 1
Arnel925
Nikad nisam ovo razumio u kosarci da mogu igrati za nasu zemlju stranci. Recimo u fudbalu je moguce ali je dosta veca procedura
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi