"Stavljam 100.000 funti na stol na pobjedu mog sina"

John Fury ponudio opkladu Hayeu

"Stavljam 100.000 funti na stol na pobjedu mog sina"

Midhat Šljivak

Tyson Fury pokušat će 22. februara da pobijedi Deontayja Wildera u Las Vegasu i da mu oduzme naslov WBC prvaka svijeta.

Bit će to revanš meč dvojice neporaženih boksera koji su u prvom meču odradili neriješen duel, iako mnogi tvrde da je Fury trebao da pobijedi.

Obojica naravno najavljuju pobjedu i nokaute. Fury je posebno najavio da neće čekati pobjedu na bodove kao u prvom meču, već da će nokautirati Amerikanca.

Otac Kralja Cigana John Fury je ponudio nekadašnjem teškaškom šampionu Davidu Hayeu opkladu za ovaj meč. Haye očigledno nije baš uvjeren da će Fury uspjeti da dobije Wildera, pa je John odlučio staviti ponudu na stol

"Želiš li se kladiti? Evo nudim opkladu od 50.000, 100.000 funti i čovjek sam od riječi", rekao je John, no dobio je odbijenicu.

"Ne volim se kladiti, nije uopšte u tome stvar u ovom slučaju. Ovo je moje mišljenje. Mislim da Wilder nije ostao bez municije, ne puca pod pritiskom. Nikad ga nisam vidio takvog ni na sparingu. Dok ga takvog ne vidim, dat ću mu prednost", rekao je Haye.

Vidjet ćemo međutim šta će se desiti u borbi dvojice fantastičnih teškaša, ali sigurno je da nas čeka pravi spektakl.

Top Komentari

Maestro
Nadam se da ce Fury prebiti ovog necovjeka najomarazenijeg boksaca koji se krije i sve mečeve namješta sebi
5 3
Chupy
Mislim da je Fury pravi bokser. Borio bi se sa bilo kime.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi