Navijači Željezničara traže titulu prvaka iz 1946. godine!

Osvanula parola pred zgradom NFSBiH

Navijači Željezničara traže titulu prvaka iz 1946. godine!

A. Čaušević

Čini se da su navijači Željezničara započeli s akcijom dodijeljivanja titule prvaka BiH iz 1946. godine. 

Željezničar je prije skoro sedam godina započeo incijativu da se Plavim prizna titula iz 1946. godine kada je ekipa s Grbavice bila najbolja u razigravanju te se plasirala u Saveznu ligu bivše Jugoslavije.

Plavi su tada razigravali protiv Borca i Veleža, a pobjedom u Banjaluci izbili su na prvo mjesto te tako osigurali nastup u prvoj prvoligaškoj sezoni odigranoj u Jugoslaviji poslije Drugog svjetskog rata.

Sedam godina nakon pokrenute incijative navijači Željezničara su odlučili pokrenuti stvari s mrtve tačke. Nekoliko njih je večeras iznijelo stav ispred zgrade NFSBiH.

Naime, grupica pristalica Plavih je u rukama držala grb Željezničara i parolu na kojoj je pisalo Prvak BiH 1946. Sve se to desilo u večernjim satima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, 2019. godine FS Srbije je priznao Crvenoj zvezdi titulu prvaka Srbije iz 1946. godine kada je beogradski tim baš kao i Željezničar do Prve lige nekadašnje Jugoslavije stigao kroz razigravanje.

Ostaje da se vidi da li će NFSBiH donijeti sličnu odluku ili će i dalje titula za Plave iz 1946. godine ostati samo želja. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Ende
Hahahhahahahahahhahahhahahahahahahhahhahahahhhahahhahahahahahahahaha
21 18
Div iz šehera
Sadaka klub
18 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi