NK Čelik u planu ima registrovati ukupno devet stranih igrača
Zeničani su danas trenirali na stadionu Kamberovića polje u Zenici

Ako im odobre, Zeničani dovode još dvojicu igrača

NK Čelik u planu ima registrovati ukupno devet stranih igrača

Nogometaši Čelika pripremaju se za duel protiv Radnika u nedjelju na Bilinom polju. Zeničani imaju dosta problema oko registracije igrača i sav fokus u klubu je baziran na tome.

Ako Zeničani registruju sve igrače, onda će to biti potpuno drugi tim, koji je u stanju da se nadigrava protiv najboljih ekipa u ligi. Osim sedam nogometaša, te tri trenera, crno-crveni ako budu uspjeli imaju u planu registraciju još dvojice igrača.

Kako je SportSport.ba već ranije pisao, Zeničani su angažovali Sunday Alimija, koji zbog probleme oko registracije nije još ni stigao u BiH. Osim njega, crno-crveni ako im uspije imaju u planu angažtovati i Okaku, nogometaša koji je nastupao za nekoliko timova u Turskoj. Ovu vijest nam je na današnjem treningu potvrdio i sam šef struke Umit Ozat.

Alimi je inače 20-godišnjak koji igra na poziciji krilnog napadača. Nigerijac je s kadetskom selekcijom Nigerije bio prvak svijeta, a u svojoj dosadašnjoj karijeri igrao je za Lobi Stars iz Nigerije, a zatim je igrao za mlade selekcije Galatasaraya i portugalskog Avesa. U Turskoj je još nastupao za Eskisehir kojeg je napustio nedavno zbog problema oko registracije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik trenutno na treninzima ima sedam stranaca (Yunuszade, Emir Han, Zlatković, Volkan, Gullu, Aykut, Dzhamalutdinov), pored njih tu je još šef struke Umit Özat, te još trojica trenera iz Turske, koji su također stranci.

Ako Zeničani dobiju dozvole za strance, crno-crveni će u nastavku sezone na raspolaganju imati čak devet stranaca.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Toliko o akademiji,gori smo postali placenici od Sarajeva. Daj boze da ovi ista bolji od Dilavera ili Dedica koji su domaci momci i vise vole ovaj klub
2 3
jurisicduska
Čuj gori od Sarajeva a Sarajevo ubjedljivo najviše svoje djece ima u prvom timu, i prvotimaca. Kovačević, Dupovac, Pidro, Šabanović, Salčin, Đokanović, Kurdić, Handžić, Dizdarević, Imamović. Samo da se pljune po Sarajevu pa makar se i izmislilo.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti