Nova senzacija juniora: Dinamo nakon penala pobijedio Bayern i prošao u četvrtfinale Lige prvaka

Idu na Benficu

Nova senzacija juniora: Dinamo nakon penala pobijedio Bayern i prošao u četvrtfinale Lige prvaka

E. Čaušević

Juniori Dinama danas su napravili novu senzaciju pobjedom protiv Bayerna čime su se plasirali u četvrtfinale juniorske Lige prvaka.

Dinamo je danas igrao u gostima protiv Bayerna i nakon penala uspio je da se plasira u četvrtfinale. Juniori Dinama odlično su otvorili meč i poveli su već u drugoj minuti preko Krizmanića.

Gosti su nastavili s odličnom igrom, a u 29. minuti imali su prednost od 2:0. Ovaj put mrežu Bavaraca pogodio je Karrica.

Ipak, Bayern je sedam minuta kasnije uspio da smanji na 1:2 golo Dajakua. I kada se činilo da će Dinamo proći dalje u regularnom dijelu Bayern je u 88. minuti poravnao na 2:2.

Nespretan u svom kaznenom prostoru bio je Gvardiol koji je zabio autogol i tako odveo ovaj meč u penal seriju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iako su igrači Dinama loše otvorili penal seriju promašajima Šutala i Franjića na kraju su ipak došli do pobjede. Neprecizni za Bayern bili su Daniliuc, Dajaku i Rhein, a junak Dinama bio je na kraju Hrvoj koji je pogodio za 6:5 i veliku pobjedu Dinama.

Modri će u četvrtfinalu juniorske Lige prvaka igrati protiv Benfice.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Hamza_Prasovic
Ljudi ba nemojte tako.Ja sam navijač Zelje i pravo volim Velež.Ako se mi Bosanci necemo voljeti ko ce onda?Moramo biti zajedno do kraja protiv cetnika i *****a.Volim te Bosno
4 3
zaboti janos
Zasto senzacija?pa nije Velez
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi