Tužba koja je promijenila život kubanske MMA zvijezde

Yoel Romeru na računu ima milione

Tužba koja je promijenila život kubanske MMA zvijezde

Midhat Šljivak

Yoel Romero ponovo nije uspio da osvoji pojas UFC prvaka.

On je sinoć poražen od Israela Adesanyje i tako je vezao treći uzastopni poraz, te je 42-godišnji Kubanac vjerovatno završio s napadima na titulu.

Romero je za ovaj meč inkasirao 350.000 dolara, no međutim on je jedan od rijetkih boraca koji ne živi od borbi, jer je van oktagona uspio zaraditi ogromnu cifru.

Međutim, ne bi postao milioner da nije pao na doping testu nakon meča protiv Ronalda Souze 2015. godine. Romero je meč dobio, ali je nakon njega pao na doping-testu.

Ispostavilo se da Romero u krvi ima suplement koji je zabranjen, ali nije znao da se nalazi u proizvodima koje je koristio. Kompanija nije navela da je sporni sastojak dio njihovog proizvoda i Kubanac ih je odlučio tužiti.

Na kraju mu je tužba prošla. Kompanija je Romeru morala da isplati 36 miliona dolara jer su mu narušili ugled, reputaciju, a čak ih je tužio i za emocionalnu štetu.

Tako je Romeru zaradio čak 36 miliona dolara nakon što je pao na doping-testu, te mu novac kojeg dobija od borbi nije toliko bitan u životu.

View this post on Instagram

Now i know why champions don't want to fight me!! @stylebender now i know... Thanks to all my sponsor Www.yoelromerostore.com

A post shared by Yoel Romero (@yoelromeromma) on

Top Komentari

Konj konjski
Ko ima srece ni u hali nije gladan.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti