Mravinjak iza gola, Manijaci i Red Army na istoj tribini i vječita dilema

Bio je to odličan meč Veleža i Željezničara

Mravinjak iza gola, Manijaci i Red Army na istoj tribini i vječita dilema

A. Čaušević

Velež i Željezničar su uz Sarajevo i Borac jedini bh. klubovi koji su uspjeli osvojiti trofeje u bivšoj Jugoslaviji. 

Rivalstvo Veleža i Željezničara traje niz decenija, a na nivo više podignuto je početkom 80-ih godina, tačnije nakon finala Kupa maršala Tita u Beogradu i pobjede Rođenih rezultatom 3:2.

U periodu poslije agresije na BiH sarajevski Plavi su uspješniji tim, međutim u Mostaru im nikad nije lako igrati. Jedan od boljih mečeva odigran je na proljeće 2000. godine.

Velež je u 17. kolu sezone 1999/2000 na sadašnjem stadionu Rođeni pred oko 3.000 gledatelja i sjajnoj atmosferi dočekao Željezničar, a meč je na kraju završen rezultatom 2:2.

Veliko interesovanje je vladalo za taj meč, trbina iza gola koja je trenutno u izgradnje je izgledala poput mravinjaka, a interesantno Red Army i Manijaci su bili jedni pored drugih.

Poslije prvog poluvremena domaćin je imao minimalno vodstvo. U 15. minuti Kružika je uspio nekako savladati Teletović za veliko slavlje domaćih navijača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nastavku odličan meč. Zubanović je u 51. minuti zabio za 1:1. U 76. minuti sporna situacija i vječita dilema je li lopta prešla gol-liniju. Greljo je šutirao glavom, loptu je Gredić izbio u polje, a sudija Čanić je nakon konslutacija s pomoćnikom pokazao na centar.

Ipak, u 81. minuti Žerić se pobrinuo da Plavi ostanu neporaženi. Nekada odlični napadač je postigao zaista sjajan gol nakon što je lijepo desnom nogom "poklopio" loptu i zatresao mrežu za konačnih 2:2.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

19211921
lijepe slike. ok prepucavanja i sve ostalo ali ja kao navijac zelje volim i velez: imam i taj crveni dres iz mostara
10 1
Deda995
Naš narod treba malo više uživati u fudbalu, a manje koristiti nacionalizam i nesvjesno biti rob nacionalističkih političkih stranki Bosne i Hercegovine.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi