Boljeg neće biti: Real objavio kako će izgledati novi Bernabeu

Bit će izdvojeno 500 miliona eura

Boljeg neće biti: Real objavio kako će izgledati novi Bernabeu

Kriza uzrokovana pojavom koronavirusa nije pretjerano utjecala na Real Madrid.

Kraljevski klub prije godinu dana počeo je s renoviranjem stadiona, a aktuelna situacija neće ih spriječiti u nastavku radova i već s ponosom najavljuju kako će izgledati 'novi' Santiago Bernabeu.

Na rekonstrukciju će biti potrošeno čak 500 miliona eura, a dozvolu za nastavak radova na stadion starom 73 godine dao je i Grad Madrid.

"Santiago Bernabeu bit će najbolji stadion na svijetu", poručio je Realov predsjednik Florentino Perez.

Kapacitet će ostati na 80.000 sjedećih mjesta, a jedna od novina bit će to što će stadion imati pomični krov kojem će za zatvaranje trebati 15 minuta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Planirano je da stadion bude spreman za početak sezone 2022/2023.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Tako kazu i u Manchesteru, Minhenu, Torinu, Barceloni, Londonu i jos hrpu da ih nabrojim. Daj neseri Madrid ce imati najbolji stadion. Imacete ....c
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti