Šta se dešavalo na sjednici IO FSBiH, ko je bio protiv zaključaka Takmičarske komisije?

Prvi čovjek Saveza potegao pitanje Kupa?

Šta se dešavalo na sjednici IO FSBiH, ko je bio protiv zaključaka Takmičarske komisije? · Saznajemo

Edmir Škorić

Održana je videokonferencija Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH na kojoj su potvrđeni zaključci Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo da je danas Takmičarska komisija odlučila da se prvenstvo prekine zbog toga jer "nema uslova da se odigra do kraja"  zbog odluke Kriznog štaba RS, a predloženo je da se titula dodijeli Sarajevu, da iz lige ispadnu Čelik i Zvijezda 09 i da prve červrtoplasirane ekipe na tabeli zauzmu učešća na evropskoj sceni, te da se okonča i takmičenje u Kupu naše zemlje.

Zaključak Takmičarske komisije morao je proći i glasanje na Izvršnom odboru, a tamo je očekivano isti i potvrđen.

Neslužbeno, SportSport.ba saznaje da je na početku sjednice prvi čovjek Saveza, Elvedin Begić, "potegao" pitanje odigravanja Kupa, no nije bilo dovoljno "zainteresiranih stranaka" da se zaključci Takmičarske komisije po tom pitanju promijene jer se smatra da bi se na tal način ostavio prostor za eventualne manipulacije.

Na kraju su zaključci Takmičarske komisije usvojeni s tim da je samo jedaan član IO bio protiv i to Dragan Soldo, dok Vico Zeljković nije imao pravo glasa s obzirom da još uvijek nije potvrđen od strane Skupštine kao član IO.

Nisu, naravno, svi sretni zbog konačne odluke, a sada ćemo se polako okrenuti novoj sezoni koja starta 01./02. augusta.

Top Komentari

buba
Eto sada pitari imate drugu pokloljenu titulu...1999.i 2020. radujte se pi...kice
20 13
starmac
BEGIĆU majmune.Kome ti valjaš šuplje priče j....te Vico u pakšu.
16 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije