Musemić: Čestitam Sarajevu! Ako me pozovu na proslavu titule, neću doći...

Bivši trener Sarajeva za SportSport.ba

Musemić: Čestitam Sarajevu! Ako me pozovu na proslavu titule, neću doći...

FK Sarajevo po sedmi put u historiji osvojio je titulu.

Zvanična potvrda stigla je oko 22:00 sati, kada je Izvršni odbor N/FSBiH odlučio da prijevremeno prekine takmičenje i na osnovu tabele proglasi novog šampiona naše zemlje.

Vinko Marinović je tako postao prvi trener koji je otkako se igra Premijer liga BiH osvojio titule s dva različita tima, mada, ruku na srce, velike zasluge za istu pripadaju i Husrefu Musemiću koji je većim dijelom sezone vodio klub.

"Očekivao sam da bi se sezona mogla nastaviti, pogotovo jer vidim da se svugdje u regionu počinje igrati, ali otom potom. Situacija je takva. Iz Saveza kažu da nije do njih, da na to utječu neke druge, zdravstvene, institucije", prokomentarisao je Husref Musemić za SportSport.ba i potom čestitao svom bivšem klubu.

"Sretan sam što je Sarajevo prvak, posebno sam sretan što se navijači raduju jer znam koliko im to znači."

Koliko se smatra zaslužnim za osvojeni naslov?

"Eh sad... Mene su se fizički riješili, ali ne mogu papirologijom, ostaje zapisano ono što sam uradio za klub kao igrač i kao trener. Evidentno je da sam osvojio određeni broj bodova, međutim ne bih želio da sebi nešto pripisujem, doprinos ima i Vinko Marinović jer je dobio sve utakmice. I da se nastavila sezona objektivno bi Sarajevo imalo najveće šanse. Čestitam im u svakom slučaju."

Nema namjeru ići na proslavu titulu.

"Ukoliko i dobijem poziv, nemam namjeru otići. Zašto? Ne bih, nema potrebe... Ako žele, neka me spomenu."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Musemić se smatra jednim od najuspješnijih bh. trenera, no i dalje je bez angažmana.

"Bilo je nekih upita u proteklom periodu, ali, evo, znate da je posljednjih mjeseci sve u fudbalu zaustavljeno i da je na 'stand by'. Vidjet ćemo šta će biti dalje. Valjda bude i za mene nešto", kroz smiješak je dodao Musemić na kraju ragovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

manijaci_____
KAKO STE VI NOVINARI DA NE KAZEM STA CUJ 7 TITULA BIH, KADA SU OSVOJILI 7? JA BIH PRIJE REKO 5 U BIH I 2 U JUGI A TO SE KOLIKO ZNAM NE RACUNA U TITULE BOSNE I HERCEGOVINE...
1 12
Hz rajvosa
Husrefe bolje šuti !!
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi