Benzema predstavio stroj od 2,5 miliona eura: U svijetu ih je proizvedeno ukupno 500

Bugatti u garaži Francuza

Benzema predstavio stroj od 2,5 miliona eura: U svijetu ih je proizvedeno ukupno 500

Edmir Škorić

Napadač Real Madrida Karim Benzema objavio je sliku sa svojim novim strojem, automobilom koji je prodan u svega 500 primjeraka i koji također ima i Cristiano Ronaldo.

Bivši francuski reprezentativac obožava automobile i brzu vožnju, pa je shodno tome nabavio Bugatti od 2,5 miliona eura i sa 1500 konjskih snaga. Vanjski i unutrašnji izgled ovog automobila ostavljaju bez daha, a karakteristike koje posjeduje su već priča za sebe.

Radi se o Bugatti Chironu koji je Benzema kupio 2018. godine i koji je proizveden u samo 500 primjeraka, a jedan takav u garaži ima Benzemin prijatelj i bivši saigrač Ronaldo.

Ovaj "stroj" može doseći brzinu do 100 km/h za manje od 2,5 sekunde, a za ubrzanje do 300 km/h neophodno mui je manje od 13,5 sekundi.

Što se tiče maksimalne brzine, ona se prema specijaliziranim portalima doseže do 420 km/h, iako posjeduje elektronički ograničenja za "obične" ceste.

Osim spomenutog Bugattija, Benzema posjeduje ili je posjedovao i Lamborghini Avendator, Bugatti Veyron, Mercedes SLR McLaren, Mercedes AMG G63, Lamborghini Urus, Rolss Royce Cullinam, Rolls Royce Wratith i Ferrari 488 Spider.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CBN7ABDp6r7/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/B8g74WJJC0V/[/instagram]

Top Komentari

miki30
Mislim stvarno da ovo nije vrijedno pisanja. Sve razumijem on zaradio on i troši kako i gdje hoće al brate mene ovo stvarno nervira. Pa više sam na ovom portalu pročitao o Dilleti, Wandi o nekim Rolexima od 50 hiljada i ovakvim autima nego o bilo kakvoj pozitivnoj sportskoj naslovnici. Svaka druga tema vam ovakvog tipa. Pa ima bolan milion vijesti vezanih za sport da se napiše a ne ovakva sranja
3 0
Bospol
Ovo je postao magazin Aura za gatare sa kasikama, viljuskama i gledanje u grah...starlete od PVC plastike itd....licne promocije narucenih tekstova za 300km+pdv....zalosno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi