Napoli šesti put osvojio Kup Italije, Ronaldo i Juve poraženi na Olimpicu!

Penal serija odlučila pobjednika

Napoli šesti put osvojio Kup Italije, Ronaldo i Juve poraženi na Olimpicu!

Ekipa Napolija je osvojila Kup Italije nakon što je večeras na Olimpicu poslije boljeg izvođenja penala savladala Juventus. U regularnom toku susreta bilo je 0:0. 

Bila je ovo prva utakmica za trofej u Italiji poslije pauze zbog koronavirusa, a klub sa San Paola je osvojio prvi Kup poslije šest godina.

U prvom poluvremenu možemo reći da je Juventus više držao loptu u nogama a Napoli stvarao više šansi. Buffonu je prvo zaprijetio Lorenzo Insigne iz slobodnjaka, ali lopta pogađa stativu. Kasnije je priliku imao i Demme, ali opet je Buffon siguran, baš kao i pred kraj poluvremena kada opet brani šut Insignea.

U drugom poluvremenu Juve opet drži loptu u nogama, ali većih šansi osim jednog šuta Dybale nije imao. Napoli je u samom finišu, tačnije u posljednjim sekundama, imao veliku šansu preko Maksimovića i Elmasa ali Buffon je s dvije fantastične intervencije spasio svoj klub i odveo meč u penale.

Tamo ipak nije bilo spasa Staroj dami jer su igrači vrlo loše šutirali penale pa su promašivali Dybala i Danilo, dok su s druge strane svi koji su šutirali bili precizni računajući i Milika koji je pogodio odlučujući penal za pobjedu.

Ovo je šest Kup Italije u historiji Napolija. Juve nakon prošle godine ponovo ostaje bez trofeja u ovom takmičenju.

Bh. veznjak Miralem Pjanić igrao je do 74. minute na ovom susretu kada ga je zamijenio Bernardeschi.

Kup Italije, finale:

Napoli - Juventus 0:0 (4:2)

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
Sari najgori trener ikad, drago mi je sto je Napoli osvojio samo zbog njeg
22 2
opetprvak46
Sad Lazio ligu aBd im uzima
16 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi