Redsi stižu Manchester, ali Real, Juventus i Bayern djeluju nedostižno

Liga petice: Koji klubovi imaju najviše titula?

Redsi stižu Manchester, ali Real, Juventus i Bayern djeluju nedostižno

E. Škorić

Nogometaši Liverpoola osvojili su 19. naslov prvaka Engleske i sada su na titulu od najtrofejnijeg tima u zemlji, Manchester Uniteda, koji ima 20 titula.

Redsi su na titulu čekali čak 30 godina, jer su posljednji put prvaci Engleske bili još 1990. godine. U međuvremenu, United je 20. titulu osvojio 2013. godine i on već sedam godina nema naslova.

Dvocifren broj titula u Engleskoj ima još jedino Arsenal (13), dok je Everton osvojio devet, Aston Villa sedam, a Sunderland, Manchester City i Chelsea po šest. Po četiri titule imaju Sheffield Wednesday, Newcastle, dok su po tri puta prvaci bili Wolverhampton, Leeds, Huddersfield. Blackburn.

Tottenham, Burnley, Derby, Portsmouth i Preston North End osvajali su po dva naslova. Leicester, Nottingham Forest, Ipswich, WBA i Sheffield United imaju po jednu titulu.

1. Manchester United 20
2. Liverpool 19
3. Aresnal 13
4. Everton 9
5. Aston Villa 7
6. Sunderland 6
7. Manchetser City 6
8. Chelsea 6
9. Sheffield Wed. 4
10. Newcastle 4

Najtrofejniji njemački klub je Bayern sa 30 titula Bundeslige, dok je Nurnberg osvojio devet, Borussia Dortmund osam, Schalke sedam, HSV šest, a Stuttgart i Borussia M. po pet titula.

Što se Italije tiče, Juve je ubjedljivo najtrofejniji sa 35 naslova Scudetta, Milan i Inter imaju po 18, Genoa 9, Torino, Bologna i Pro Vercelli po sedam, Roma 3, a po 2 su osvojili Napoli, Lazio i Fiorentina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Francuskoj St. Etienne je osvojio 10, a Marseille, PSG po devet titula. Osam titula imaju Monaco i Nantes, Lyon sedam, a Bordeaux, Reims, Roubaix po šest.

U Španiji je Real Madrid osvojio 33 naslova La Lige, Barcelona 26, a Atletico Madrid 10. Athletic Bilbao ima osam, Valencia šest, Real Sociedad dva i po jednom su prvaci bili Deportivo, Sevilla i Betis.

1. Juventus 35
2. Real Madrid 33
3. Bayern 30
4. Manchester U. 20
5. St. Etienne 10
Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Topnik
Vidi nema totten****a nigdje. Zanimljivo
1 0
vence
37 i 38 se loading :) (ispravka krivog navoda ?)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi