Leeds United se nakon 16 godina vratio u Premier ligu!

Poraz WBA im donio plasman

Leeds United se nakon 16 godina vratio u Premier ligu!

Midhat Šljivak

Leeds United se nakon 16 godina vraća u englesku Premier ligu.

Plasman u društvo najboljih je tim Marcela Bielse osigurao nakon što je večeras WBA poražen na gostovanju kod Huddersfielda sa 2:1.

To znači da je ekipa Slavena Bilića na kolo prije kraja ostala pet bodova iza Leedsa, koji je s obzirom na to i činjenicu da je Brentford šest bodova iza, osigurao povratak u Premier ligu.

S druge strane WBA će osluškivati šta će se desiti u meču Stoke - Brentford. Nadat će se kiksu rivala sutra ili u posljednjem kolu, ali prije svega oni će u posljednjem kolu morati da dobiju QPR.

Bit će interesantno vidjeti šta će se dešavati u posljednjem kolu, ali sigurno je da je itekako velika stvar što se čuveni Leeds vratio u Premiership.

Top Komentari

Saimai1316
Al sam i ja ostario,ko da je juce bilo kad su ispali a samo tako dobro igrali,imali su par sezona za pamcenje,sretno im opet u eliti
6 0
kajzerfrancbekenbauer
Sretno bilo. Eto i old scool huligana nazad u elitu.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi