Kakva klopka novinarke Marce Anelki 1999. godine: Kada je izašao naslov, svi su mu se smijali...

Bio je mlad i naivan

Kakva klopka novinarke Marce Anelki 1999. godine: Kada je izašao naslov, svi su mu se smijali...

Francuski napadač Nicolas Anelka prisjetio se u dokumentarcu svojih dana u Real Madridu koji nisu bili nimalo lijepi. 

U klub je došao 1999. godine kada je imao samo 20 godina i nije lijepo primljen od strane igrača.

Kao što je ranije već rekao, glavnu riječ u Realu tada su vodili Fernando Hierro i Raul Gonzales. Kaže da dosta igrača nije željelo da on dođe u klub pa mu dobrodošlica baš i nije bila najbolja.

"Nakon press konferencije na kojoj sam predstavljen, otišao sam u svlačionicu. Došao sam tamo prvi, sjeo, a onda su ostali igrači počeli ulaziti i redomj mi govoriti 'ne mođžeš tu sjeti, to je moje mjesto'. To mi se desilo oko 20 puta i samo sam pomislio 'Šta ja radim ovdje? Ovo će biti vrlo neprijateljski'", kazao je Anelka.

U nastavku dokumentarca priča kako je u Realu bio pod nevjerovatnim pritiskom.

"Sve što učiniš, priča se o tome, sve što kupiš to je sutra u novinama. Bio sam svaki dan u medijima. Na terenu stvari nisu bile najbolje. Nisam mogao imati privatni život. Nisam mogao raditi ništa", kazao je on.

Prisjetio se i trenutka kada je dao intervjuu za špansku Marcu. Tada je bio vrlo naivan, a novinari podli. Sve je bilo dobro smišljeno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pozvan sam u kancelarije Marce. Otišao sam s namjerom da im dam neki dobar intervjuu jer obično nisam razgovarao s njima. Novinarka me upitala: Hoćete li igrati igricu FIFA? 'Igrao sam već i postigao gol. Protiv Atletica, ja mislim', odogoviro sam joj. Sutra je naslov izašao 'Anelka je konačno postigao gol... na igrici'. To je bila klopka novinara. Nisam to shvatao u to vrijeme. Gledajući unazad, zabrljao sam, ali nisam mislio da će oni biti tako grozni", kazao je danas 41-godišnjak.

Anelka je u Realu proveo samo jednu sezonu i postigao tek dva gola na 19 utakmica.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Lendo nek si se i ti smakao sa pornografije. Al praviš greške za umrijeti. Pitam se da li spavaš na tastaturi pa ti se dešavaju greške? ''redomj'' ''ne modžeš'' ''odogoviro sam joj''
6 1
sport1
Majstor kojeg su pojeli mrzovoljni igraci i Realova masinerija. Baljic je dozivio isto uz to sto mu je statistika nesto bolja ako se ne varam. Sportski pozdrav
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi