FK Velež: Huliganskim činom narušena je i atmosfera pred gradski derbi

Jasna poruka iz tabora Rođenih

FK Velež: Huliganskim činom narušena je i atmosfera pred gradski derbi

E. Čaušević

Večeras se u Mostaru igra veliki gradski derbi između Veleža i Zrinjskog u okviru drugog kola Premijer lige.

Utakmica se igra od 19 sati na stadionu Rođeni, a kako je već poznato meč će se igrati pred praznim tribinama. No, navijači su pronašli način kako da dođu u centar pažnje pred novi derbi.

Naime, jutros je došlo do sukoba između navijača Velela i Zrinjskog u Fejićevoj ulici. Ultrasi su napravili haos u ovoj ulici, a brzom reakcijom policije spriječeni su veči sukobi.

Nakon svega oglasio se i Velež iz koje su poručili da su ih rastužile jutrošnje vijesti o huliganskom ispadu.

"Vijest da je jutros veća grupa huligana napravila nered i oštetila privatnu imovinu, iskreno nas je rastužila.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa ovim huliganskim činom narušena je i atmosfera pred gradski derbi, sportski događaj koji bi trebao biti ponos grada, događaj u kojem smo trebali uživati u fudbalu, nakon duže pauze.

Iskreno se nadamo da će stati na ovome te da se ovakvi i slični događaji neće ponoviti. Ovim putem apelujemo na organe sigurnosti da pojačaju kontrole i mjere kako bi se svi građani Mostara osjećali sigurnije", poručili su iz Veleža.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Jack28
Fašizam koji dolazi s' one tamo strane mora biti iskorijenjen. Na ovaj ili onaj način. Dosta je više bilo da prepadaju žene u cik zore, tome se mora stati u kraj! FORZA VELEŽ!
25 4
balunv
Govana FAŠISTIČKA!
12 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi