Rođeni su glavni u Mostaru: FK Velež u velikom derbiju pobijedio HŠK Zrinjski

Cvijanović i Mulić za pobjedu

Rođeni su glavni u Mostaru: FK Velež u velikom derbiju pobijedio HŠK Zrinjski

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Velež je u velikom mostarskom derbiju pobijedio Zrinjski rezultatom 2:0.

Nije derbi donio previše ljepote u igri, ali postignuta su ipak dva gola i Rođeni su došli do velike pobjede.

Zrinjski prvi prijeti u ovom meču. U četvrtoj minuti Todorović šutira iskosa sa lijeve strane, ali nije bio precizan. Velež je uzvratio u 16. minuti. Obren Cvijanović fantastično šutira, a Horkaš fenomenalno brani i spašava svoj tim.

Potom je uslijedio period nešto mirnije igre sa dosta žestokim duelima. Nova velika šansa čekala se do 36. minute kada Bilbija radi dar-mar u odbrani Veleža, dobro šutira, a Bobić uz pomoć stative spašava svoj gol.

I kada se činilo da bi gosti mogli biti ti koji će prvi stići do prednosti, Velež je došao do gola. Igrala se 43. minuta kada je Obren Cvijanović pogodio mrežu Horkaša za prednost domaćih od 1:0 nakon prvih 45 minuta.

I u nastavku je Zrinjski bio konkretniji. Pokušavali su Plemići konstantno napadati, ali jednostavno nisu mogli da kreiraju pravu šansu za gol.

Sa druge strane Mulić je imao snažan šut koji je zagrijao Horkaša u 66. minuti, da bi dvije minute kasnije Filipović bio u dobroj poziciji da ugrozi gol Rođenih, no loše šutira ofanzivac gostiju.

Nije Velež dopustio previše velikom rivalu ni u ostatku meča. Djelovali su veoma sigurno u defanzivi i mirno su čekali svoju šansu iz kontri.

Na kraju nismo vidjeli previše u završnici meča sve do 88. minuti kada je Velež stigao i do drugog gola. Fantastično je iz slobodnjaka pogodio Fejsal Mulić za konačnih 2:0.

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Velež - Zrinjski 2:0 (Cvijanović 43', Mulić 88')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež: Bobić, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Cvijanović, Brandao, Osmić, Ferreyra, Radovac, Mulić. Još su igrali: Vehabović, Ovčina, Bihorac, Ćivić.

HŠK Zrinjski: Horkaš, Bekić, Barbarić, Jakovljević, Tičinović, Arežina, Zlomislić, Bilbija, Todorović, Filipović, Škrbić. Još su igrali Stojkić, Mašić, Zec, Kunić i Govedarica.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Stop majorizaciji *****a u Mostaru. Bravo velež....
36 0
Uranija
Velež i Rodjeni su uvijek bili i ostali glavni u Mostaru
17 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi