"Kada bih vodio BiH, za pomoćnike bih morao imati hodžu, popa i fratra"

Halilhodžić otkrio Hrvatima

"Kada bih vodio BiH, za pomoćnike bih morao imati hodžu, popa i fratra"

Bosankohercegovački trener Vahid Halilhodžić otkrio je hrvatskim medijima zašto nikada ne bi sjeo na klupu našeg nacionalnog tima. 

Gostujući u emisiji 'Dustraonica', Vaha je govorio o svojoj karijeri, Veležu, preuzimanju Dinama, ali i o reprezentaciji BiH.

Povodom ove posljednje teme i činjenice da je dosta puta odbio klupu bh. tima, Vaha je pojasnio zašto je to tako i zašto će to ostati tako.

"Ima dosta ljudi koji bi željeli da ja vodim reprezentaciju. U zadnje vrijeme su me čak pokušali da dovedu, bili su toliko zainteresovani da sam odgovarao i jednoj i drugoj i trećoj strani. Svi su digli palac gore. Rođen sam u BiH i ponosan sam zbog toga, ali ne mogu trenirati jednu reprezentaciju u kojoj moram gledati kako se zoveš. To je za mene nepojmljivo", kazao je Vaha i dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Jednom sam se našalio i rekao da bih trebao u tom slučaju za pomoćnika imati hodžu, popa i fratra da zadovoljim sve strane. Sport ne priznaje tu diskriminaciju, iako, nažalost, toga ima. Za mene je nepojmljivo da selekcija BiH ne može igrati u mom Mostaru ili Banjaluci. Neću dalje…"

Inače, Halilhodžić trenutno vodi selekciju Maroka, a prethodno je bio selektor Obale Slonovače, Alžira i Japana.

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Evo ja sam Hrvat iz Širokog i volio bih da je vise Hrvata u reprezentaciji BiH i da igraju u Mostaru i nemam nista protiv ove drzave osim sto je sva podijeljena i ima 3 predsjednika...
31 1
mirza24
Vaha sta tebi treba da dajes ovakve provokativne izjave . Budi jednom covjek pa se prihvati BH reprezentacije a ovo sto radis je samo kenja.e . Sutra da ti se ponudi plata veca nego u Maroku dosao bi ti stari lisac i nista ti ne bih smetalo
14 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi