Dešavanja prethodnih dana daju dimenziju više večerašnjem derbiju Bosne i Hercegovine

Sarajevo domaćin Veležu

Dešavanja prethodnih dana daju dimenziju više večerašnjem derbiju Bosne i Hercegovine

Admin Čaušević

U dosadašnjem dijelu sezone odigrano je nekoliko velkih derbija bh. fudbala, ali niti jedan ne privlači pažnju kao večerašnji okršaj Sarajeva i Veleža. 

Prije agresije na BiH Velež i Sarajevo su uz Željezničar imali najveću konstantu u Prvoj ligi Jugoslavije. Okrašaj Rođenih i Bordo momaka je zbog kontinuiteta i velikog broja odigranih međusobnih duela u najjačem rangu fudbala nekadašnje države dobio i naziv derbi Bosne i Hercegovine.

Navijači ova dva kluba tradicionalno imaju dobre odnose, međutim zbog dešavanja proteklih dana večerašnji okršaj će poprimiti dimenziju više. Kao što je već poznato Sarajevo je tražilo odgodu, Velež nije pristao, a Takmičarska komisija je odlučila da se meč igra.

"Ono što je sigurno problem jeste što ćemo ostati bez neke pripreme za Evropu, nećemo imati nekog vremena za pripremu. Najbitnija nam je sada utakmica protiv Veleža, vidjet ćemo kakvo je stanje u ekipi, da se maksimalno pripremimo i vidimo na koji način ćemo odigrati meč", rekao je Vinko Marinović u najavi meča.

"U ovom momentu ćemo imati sigurno utakmice gdje smo igrali sad u srijedu, pa onda nedjelja i opet srijeda i na osnovu toga još igramo u gostima gdje ima dosta napora tako da ćemo morati dosta dobro razmisliti na koji način ćemo igrati protiv Veleža", dodao je trener bh. šampiona.

Feđa Dudić je nakon fijaska protiv Željezničara digao svoje momke i njihova putanja je uzlaznoj formi te na stadion Asim Ferhatović Hase sigurno ne dolaze sa bijelom zastavom. 

Prava je šteta što večeras od 19 sati neće biti i publike na tribinama jer bi poznavajući rivalstvo i veliki broj navijača odziv publike sigurno bio odličan za bh. standarde.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednji duel ova dva tima na najvećem bh. stadionu završen je pobjedom Sarajeva sa 2:1. Najbolje kvote za večerašnji duel nudi kladionica Mozzart, a svoju opkladu možete ostaviti ovdje.

Inače, danas će biti odigrana još dva susreta petog kola Premijer lige. Od 17 sati igrat će Krupa - Radnik, te Tuzla City - Olimpik.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hakkinen
Kako smo mi svi generalno naivni " indijanci" a naravno uz pomoć ovakvih tekstova pravi se neki ko' haos između navijača Sarajeva i Veleža. Ja bar neću da prihvatim tu činjenicu da Sarajevo i Velež nisu među tradicionalno najboljim klubovima u BiH i ne interesuje me ko kada igra i što ne može ovako a ne onako. Navijam za Sarajevo a nakon njega mi je Velež i Mostar u srcu i duši. Neka pobijedi bolji. A vidjet ćete večeras ko god da izgubi kakvih komentara UŽASNIH će biti a vjerujte mi svi ostali sa strane jedva čekaju da " se mi između sebe pokoljemo, naravno riječima"!!! Ja to bar sebi neću dozvoliti. Idemo BORDO momci i idemo crveni momci pa ko bude bolji. Sportski pozdrav za Sarajlije i Veležovce ( ne dozvolite da se ostali smiju i da uživaju u nekim prepirkama)⚜
33 2
Ters
Čudi me zaista. Poznata je ta ljubav mostarskih pakaša i pitara i da im sad ne učine ovu malu uslugu ... toliko o fair-playu
0 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi