Ako izbaci Maccabi naredni evropski rival Željezničara je  Kairat Almaty

Težak ispit pred Plavim

Ako izbaci Maccabi naredni evropski rival Željezničara je Kairat Almaty

Admin Čaušević

Iako tek treba da odigra svoj meč prvog pretkola Europa lige protiv Maccabija Željezničar već zna protivnika u drugom pretkolu. 

Uoči žrijeba UEFA je napravila podgrupe, a pobjednik duela Maccabi - Željezničar nije imao status nositelja. Mogući protivnici su bili Dynamo Moskva, Galatasaray, Kairat Almaty.

Nakon žrijebanja kuglica odlučeno je da ukoliko prođe Maccabi Željezničar u drugom pretkolu igra protiv Kairat Almatyja iz Kazahstana. Plavi će biti domaćini.

Eventualni meč drugog pretkola Željezničar će igrati 17. septembra, a prije toga Plavi trebaju odigrati susret protiv izraelskog predstavnika.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Danas je stigla i zvanična potvrda da će se utakmica Maccabi - Željeznčar igrati u Izraelu i to 9. septembra. Plavi su tražili da se meč odigra na neutralnom terenu, ali je UEFA odbila taj prijedlog. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
Njima je sve tesko, Kairat, Borac bi ga prosao, al nece oni ni prvo kolo proci
5 16
RamboIzzMostara
Izbacit će ga, ali malo sutra..Biće gusto, biće jedno 5-0 za *****e
5 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi