Zmajevi fantastični u Firenci: BiH osvojila bod protiv Italije!

Remi na otvaranju Lige nacija

Zmajevi fantastični u Firenci: BiH osvojila bod protiv Italije!

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je u Firanci sa Italijom rezultatom 1:1 u susretu prvog kola Lige nacija.

Italija je očekivano od samog početka bila bolja na terenu. Igrao je tim Roberta Mancinija visok presing nad bh. timom koji se nije baš najbolje snalazio u određenim situacijama.

Imala je domaća selekcija dobrih pokušaja. Ipak, nije za Šehića bilo prevelike opasnosti, a od napada naše selekcije vrijedi izdvojiti sjajnu akciju u 28. minuti kada je Višća iz dobre pozicije šutirao preko gola.

Do kraja prvog poluvremena selekcija Italije je ponovo pokušala napraviti određeni pritisak, ali nije uspjela doći do željenog gola i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

U nastavku smo međutim vidjeli mnogo bolju utakmicu. Zmajevi su prvi prijetili, Armin Hodžić je pogodio stativu, ali su odmah istom mjerom uzvratili Italijani.

A onda u 57. minuti šok za domaći. Sjajna akcija je to bila bh. tima, a Edin Džeko je na pravom mjestu za prednost od 0:1.

Očekivano, Italija je potom krenula po izjednačenje i do njega su sretno došli u 68. minuti. Sensi šutira, lopta pogađa Šunića i vara Šehića za 1:1.

Potom je Italija imala ogromnu šansu preko Belottija, Šehić brani i spašava nas, a zatim je krenula i nervoza domaćih koji su dobili nekoliko žutih kartona.

Višća je u 83. minuti imao dobar šut, brani Donnarumma, Dušan Bajević sa druge strane dobro zatvara italijanske napade i na kraju reprezentacija Bosne i Hercegovine uspijeva osvojiti jedan bod. 

Ovo je bio debi Dušana Bajevića na klupi Zmajeva.

Liga nacija, 1. kolo:

Italija - BiH 1:1

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Italija: Donnarumma, Florenzi, Bonucci, Acerbi, Biraghi, Pellegrini, Sensi, Barella, Chiesa, Belotti, Insigne.

BiH: Šehić, Cipetić, Kolašinac, Saničanin, Šunjić, Cimirot, Hadžiahmetović, Gojak, Hodžić, Višća, Džeko.

Top Komentari

plavi_duh87
TAKO JE MOMCI! SVAKA ČAST NA PRISTUPU I BORBENOSTI!
67 1
Rajvosa2019
Ivica Osim bi to najbolje opisao , treba nekad znati i seljacku igru - treba znati i nabiti / neko kaze ko nabije dobije / remi ko kuca - falilo igraca + novi selektor / odlicno momci
53 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije