Osim: Igrači imaju vremena da se oporave od puta jer nisu stari kao trener da im to teže pada

Trener Željezničara pred gostovanje na Pecari

Osim: Igrači imaju vremena da se oporave od puta jer nisu stari kao trener da im to teže pada

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara sutra igraju u gostima protiv Širokog Brijega derbi sedmog kola Premijer lige.

Plavi će nakon evropskog meča protiv Maccabija sutra ponovo na teren i to protiv neugodnog rivala Širokog.

Pred ovu utakmicu govorio je trener kluba s Grbavice, Amar Osim, koji se na početku osvrnuo na poraz sutrašnjeg rivala od Slobode (3:0) u prošlom kolu.

"Pa, dobri su i dobro izgledaju. Iskreno, prošla utakmica je bila specifična i okrenulo se sve protiv njih gdje je bio raspoložen domaćin, gdje su neke okolnosti bile protiv njih. Ostali su bez igrača, primili neke lijepe golove i na kraju zasluženo izgubili, 3:0 mora biti zasluženo. No, to ne mijenja našu sliku o njima. Oni su pokazali u prijašnjim utakmicama nekakve kvalitete koji ih s pravom mogu staviti u vrh konkurenata za najviši plasman", rekao je Osim i nastavio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Eh sad, mi smo u situaciji kakvoj jesmo, vratili smo se puta i malo smo umorni što je logično jer smo imali tešku utakmicu. Ali, do utakmice ima dovoljno gdje mogu se igrači oporaviti. Mladi su i nisi kao trener stari pa da im teže to pada i ako ponovo zalaganje, disciplinu i solidarnost koji su imali pogotovo u prvom poluvremenu imamo se čemu nadati. Naše utakmice su uglavnom otvoreno bez obzira gdje se igralo ili ovdje ili na Pecari. Mislim da je u zadnjih par godina više pobjeda gostiju nego domaćina. Tako da i ova utakmica će biti otvorena, imamo ambicije da napravimo dobar rezultat, ali imaju i oni i vidjet ćemo nakon meča ko će biti u pravu".

Podsjećamo, utakmica između Širokog Brijega i Slobode igra se sutra na Pecari od 18 sati.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
DVA PRAVA ŠPORTSKA HRVATSKA KLUBA,PRAVI DERBI!
6 14
Penderinos
Ovaj osim karikatura od čovjeka još kad progovori čovjek da se prekrsti kakav je to morž od insana
3 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi