FK Sarajevo bilježi svoj najbolji start u historiji skraćene Premijer lige

Marinović posložio kockice

FK Sarajevo bilježi svoj najbolji start u historiji skraćene Premijer lige

A. Čaušević

Vinko Marinović je atipičan premijerligaški trener. Na stranu znanje i poznavanje fudbalske igre, njegova mirnoća i staloženst u restrikcionom prostoru pored aut linije ga čine drugačijim od ostalih.

Za razliku od nekih trenera koji tokom utakmice potpuno aktivno učestvuju u igri, konstantno daju instrukcije igračima ili ulaze u diskusiju sa sudijama, Marinović nije takav.

Uglavnom stoji mirno, "skenira" svaki detalj i povlači pravi poteze. Kao da ne voli da troši energiju na suvišne stvari već je fokusiran na isključivo dobar rezultat svog tima.

Mnogi su skloni reći da Marinović na hladnokrvan i ravnodušan način vodi utakmice, što nije daleko od istine jer je kod ovog perspektivnog stručnjaka, za razliku od njegovih brojnih kolega, nemoguće vidjeti emocije.

Zvala se to hladnokrvnost ili nešto drugo, činjenica je da Banjalučanin ima i više nego odlične rezultate. Sarajevo je pod vodstvom ovog 49-godišnjaka zabilježilo najbolji start u skraćenoj Premijer ligi.

Nakon osam odigranih kola Sarajevo je skupilo 20 bodova uz učinak od šest pbojeda i dva remije te je i dalje jedini tim bez poraza na startu nove sezone.

Otkako se Premijer liga igra sa 12 klubova Sarajevo je do sada imalo najbolji učinak prošle sezone sa 17 bodova nakon osam kola. U sezonama 2016/17, 2017/18 i 2018/19 Marinovićevi prethodnici su skupili po 13, odnosno 11 i 15 bodova.

Računajući i prošlu sezonu u domaćim takmičenjima Marinović je vodio Sarajevo na 11 ligaških utakmica i uspio je ostvariti impresivnih devet pobjeda. Jedini i to nezasluženi poraz stigao je u drugom pretkolu Lige prvaka protiv Dynamo Bresta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nekadašnji selektor U21 reprezentacije BiH na raspolaganju ima i više nego odličan igrački roster za bh. standarde. Neki će reći su rezultati s takvim fudbalerima i očekivani, međutim bilo bi besmisleno umanjivati značaj Marinovićevog rada u proteklom periodu.

Zašto navijači Sarajeva mogu uživati u aktuelnom trenutku svakako dio zasluga snosi i Marinović jer je uspio posložiti kockice, a dojam je da ono najbolje za Bordo tim tek dolazi. Naredni ispit je već u četvrtak i prilika za evropski iskorak protiv Budućnosti u trećem pretkolu Europa lige.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VenamaHrabrih
Sa Marinovićem nije dobilo samo Sarajevo, nego cjelokupna BH liga i BH sportska javnost. On je standard kako se treba ponašati i na koji način davati intervjue. Gospodski Vinkovi maniri, pravo su osvježenje na našem tlu. Nadam se da će gosp. Marinović donijeti puno radosti Sarajevu, a uz takvu osobj, komplet BH sport može samo napredovati. Sretno!!
44 1
Bhf111
Kako je skracena liga Sarajevo bez konkurencije
24 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi