Zbog gospodskog stila karijeru će završiti, a neće zaigrati u "velikom" klubu
FOTO - EPA

Edin je odlučio poštovati Romu

Zbog gospodskog stila karijeru će završiti, a neće zaigrati u "velikom" klubu · Komentar

A. Beganović

Da je fudbal ponekad doista surov pokazuju i posljednja deševanja u vezi fudbalske sudbine bosanskohercegovačkog napadača Edina Džeke.

Najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine u smiraj karijere mogao je konačno zaigrati za "veliki" klub. Kada kažemo "veliki" onda mislimo na evropske okvire. Uz dužno poštovanje, Wolfsburg, Manchester City i Roma, to nisu. A, Juventus jeste, jedan od najvećih evropskih pa samim tim i svjetskih klubova.

I do prije par dana činilo se da je sve gotovo, da će Edin u smiraj karijere uživati igrajući u Juventusu. Zaslužio je, za sve ono što je postigao u fudbalu počevši u tada ratom razorenom Sarajevu.

Međutim fudbal zna biti surov i to često prema fudbalerima koji su ostavili dubok trag, koji su ako ništa "natjerali" ljude u svojoj domovini da bar na trenutak zaborave na sve probleme sa kojima se svakodnevno susreću i bar na trenutak uživaju gledajući svog idola kako širom Evrope trese mreže.

I kada mu je fudbal trebao vratiti, pokazao je svoju surovu stranu. Sve je bilo dogovoreno za prelazak u Juventus. Edin je želio obući dres velikana iz Torina, čak se prema pisanju italijanskih medija, oprostio i sa svojim najboljim prijateljima iz Rima, a danas je prema planu trebao odraditi i prvi trening u Juventusu.

Međutim, u nedjelju se prema pisanju italijanskih medija Džeko počeo bojati najgoreg, a u kasnim večernjim satima ga je nazvao direktor Juventusa Fabio Paratici i objasnio mu je da Stara dama više ne može čekati, da ulaze u preveliki rizik.

Bio je to veliki udarac za Džeku, koji je kako pišu italijanski mediji, i u momentima kada je silno želio u Juventus, ostao gospodin u kopačkama. Bez kontroverzi ili forsiranja Romu je obavijestio da želi iskoristiti posljednju šansu u karijeri kao bi se borio za velike stvari. No, na kraju je ipak ostao gorak ukus.

I da, mogao je Edin, a možda je najveća greška što nije, tražiti prodaju. Odlučio je poštovati Romu i vjerovatno zbog tog svog "gospodskog stila" karijeru će završiti, a neće osjetiti šta znači igrati u fudbalskom velikanu.

A, da je posao bio gotovo završen govore i informacije sa Apenina da je Džeko u Torinu već pronašao dom u kojem će živjeti. Trebala je to biti vila koju je nedavno napustio Miralem Pjanić.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SakeArsenal
Ustati pa reći Edin.
47 3
Rajvosa2019
Pametno + gospodski - nije sve u parama + pokalima / kasnije se uvali na kakvu funkciju u Romi u stilu Brace - mozda i pomogne na neki nacin BiH futbalu ili nekom nasem futbaleru - Bravo Dzekson
39 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi