UEFA objavila termin i sudije za utakmicu Sarajevo - Celtic!

Meč se igra na Bilinom polju

UEFA objavila termin i sudije za utakmicu Sarajevo - Celtic!

A. Čaušević

Utakmica play-offa Europa lige između Sarajeva i Celtica igrat će se u četvrtak, 1. oktobra. 

Susret će biti odigran na stadionu Bilino polje, a UEFA je na zvaničnoj stranici objavila vijest da je početak utakmice zakazan za 20 sati.

UEFA je već delegirala i sudije za ovaj izuzetno važan meč. Na centru će se naći arbitri iz Francuske na čelu sa Benoitom Bastienom.

Ovaj 37-godišnji Francuz redovno sudi međunarodne mečeve, kako klupske rako i reprezentativne, a do sada je sudio 13 mečeva grupne i nokaut faze Europa lige uz pet dosuđenih penala.

Interesantno utakmica Sarajevo - Celtic će mu biti prvi klupski evropski ispit ove sezone. Prethodno je sudio u Ligi nacija susret Španija - Ukrajina.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Bastienu će asistirati Hicham Zakrani i Frédéric Haquette, dok je za četvrtog arbitra delegiran Benoît Millot.

Podsjećanja radi i u ovoj fazi kvalifikacija Europa lige će se, baš ko i u prethodnim kolima igrati jedan eliminacioni meč.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

seyof1
E vala poslije onog s kipra i onog sinocnjeg spanca moze nam sudit i neki skotlandjanin iz glazgowa. slobodno bujrum
13 0
broj6
Sudio nam protiv Armenije kad smo se obrukali i izgubili 4-2. Nije nam u lijepom sjecanju ali od onog Spanca sinoc ne moze biti gori.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi