"Nogometna reprezentacija do daljnjeg neće igrati u Zenici"

Džemidžić poslao pismo načelniku Zenice

"Nogometna reprezentacija do daljnjeg neće igrati u Zenici"

S. Mlaćo

Nogometna reprezentacija BiH do daljnjeg svoje utakmice neće igrati u Zenici.

Naime, u susretu protiv Holandije bilo je burno na stadionu Bilino Polje, pa su iz Saveza odlučili reagovati pismom načelniku Zenice Fuadu Kasumoviću.

"Mučno je bilo svjedočiti salvama uvreda, slušajući horske vulgarnosti upućene predsjedniku i našem Savezu tokom cijelog prvog poluvremena, što je vama neprilično i navesti u pisanoj formi. Riječi koje su pojedinci koristili zorno potvrđuju spoznaju da više nismo dobrodošli u Zenicu. Tjeraju nas, psuju nas, vrijeđaju nas, diraju u naše porodice i ljudsko dostojanstvo, a sve je to veoma dobro pripremljeno rukom „dirigenta“ koji je dobro uvježbao svoj orkestar za ovu priliku“, navodi se u pismu koje potpisuje u ime Nogometnog saveza BiH generalni sekretar Adnan Džemidžić te dodaje.

„Kako ćete objasniti građanima Zenice da je onaj Savez kojeg tjeraju iz Vašeg grada napravio višemilionsku investiciju na Crkvičkom brdu, uzimsjući zapuštenu deponiju prije desetak godina pretvorivši je u nacionalni trening kamp, a da to nije neprijatelj grada kako poručuje „tribina“. Kako ćete objasniti Vašim sugrađanima da je Savez kojeg tjeraju isti onaj koji je investirao ogromna sredstva u renoviranje, održavanje funkcionalnog, gradskog stadiona „Bilino Polje“ na kojem kontinuirano održava trenažni proces i odigrava zvanične utakmice NK „Čelik“.

Naveli su i da je Kasumović dužan da objasnima građanima Zenice ko je kriv za sunovrat sporta u Zenici, a ističu da to sigurno nije NS BiH. Sada se očekuje reakciju Kasumovića koji je već zakazao press konferenciju za sutra.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

1

2

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

anes3000
Reprezentacija je dobrodošla!SAVEZ NIJE!!!!
79 8
MangasColoradas
...umjesto da ste pare ulozili u Kosevo vi ulazete u tu zaostalu vukoj*binu u kojoj na utakmici reprezentacije oni pjevaju protiv Sarajeva i Zelje...nek su vam j*bali majku,za to im svaka cast...
35 44

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi