Hrabro i dobro izdanje Zmajića za kraj, Njemačka teškom mukom do pobjede

Kvalifikacije za EP 2021

Hrabro i dobro izdanje Zmajića za kraj, Njemačka teškom mukom do pobjede

E. Škorić

Mlada nogometna reprezentacija BiH poražena je u Furthu od selekcije Njemačke s 1:0 u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Njemačka je u ovaj meč ušla kao veliki favorit, no domaćin se dosta mučio danas sa selekcijom BiH, koja je u više navrata pokazala da itekako ima kvaliteta i prava je šteta što nije osvojen barem bod.

Početne minute pripale su Nijemcima, mada su prvu kakvu-takvu priliku na utakmici imali izabranici Slobodana Starčevića. U 11. minuti je Ajdin Hasić šutirao, ali je pucao pravo u njemačkog golmana.

Dobar period Zmajića nažalost nije krunisan pogotkom, dok je Njemačka u 29. minuti uspjela doći do gola. Nmech je atraktivno petom matirao Vladana Kovačevića, mada se stiče dojam da je skrivio prekršaj u napadu nad Beganovićem.

Dobar pokušaj Demirovića u 32. minuti, ali je Grill zaustavio i taj udarac. Izuztna prilika u 41. minuti za BiH, nakon što je Demirović "našao" Hasića, ovaj snažno šutirao, no malo pored gola Njemačke. Do kraja prvog dijela vrijedi još istaći udarac Krugera ka golu Kovačevića, ali je ostalo 1:0.

Nijemci su dobar dio drugog poluvremena imali kontrolu nad loptom, no bila je i BiH opasna. Sjajnu šansu imao je Demirović u 70. minuti, ali je Grill opet bio na visini zadatka. Još jedna sjajna prilika, Demirović opet, no opet je odbranio njemački čuvar mreže.

Njemačka je lider nakon sedam kola sa 15 bodova, Belgija ima 13 nakon neočekivanog poraza u Moldaviji, a BiH je treća sa osam bodova. Nakon ovog poraza ostali smo bez šansi da se plasiramo na Euro naredne godine.

Njemačka - BiH 1:0

Njemačka: Grill, Mai, Handwerker, Pieper, Dorsch, Keitel, Nmecha, Ozcan, Kruger, Baku i Writz.

Bosna i Hercegovina: Kovačević, Gazibegović, Hajdarević, Šerbečić, Beganović, Resić, Hasić, Demirović, Marić, Mujakić i Bradonjić.

Top Komentari

nedoni46
veca muda nego u A repke, bravo momci
32 5
glupko
i gol sto je njemacka postigla, bila je uz faul, greska sudije
22 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti