Ko ima najbolji napad, a ko najbolju odbranu u Premijer ligi?

Ko ima najbolji napad, a ko najbolju odbranu u Premijer ligi?

A. Beganović

Sinoćnjim susretom Željezničara i Zrinjskog nastavljeno je takmičenje u elitnom rangu bh. fudbala, a samo još dva zaostala susreta su ostala da se odigraju kako bi svi klubovi imali isti broj odigranih mečeva.

Aktuelni bosanskohercegovački prvak FK Sarajevo odigrao je jedanaest utakmica i nalazi se na čelu tabele sa 29 bodova. Jedina je neporažena ekipa prvenstva, a sa 26 postignutih pogodaka izabranici Vinka Marinovića su i najefikasniji.

Slijedi ih u tom segmentu banjolučki Borac, koji sa 24 osvojena boda zauzima treće mjesto na tabeli. Izabranici Vlade Jagodića postigli su 25 pogodaka u 12 susreta. Velež je postigao 17, a trećeplasirani Željezničar 16, kao i Sloboda s tim što Plavi s Grbavice imaju utakmicu manje.

Sa samo šest postignutih pogodaka u 12 susreta Krupa je najneefikasnija ekipa prvenstva, a uz bok ekipi iz Krupe na Vrbasu je Olimpik koji je postigao 10 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane, najbolju odbranu ima Željezničar. Izabranici Amara Osima u jedanaest odigranih mečeva primili su samo četiri pogotka. Sarajevo i Zrinjski su u dosadašnjem dijelu prvenstva primili po 10 pogodaka, dok su po dva više primili Borac i Široki Brijeg.

Mladost sa 26, te Olimpik sa 25 primljenih pogodaka su ekipe čije odbrane su najporoznije.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Tas14
Ovaj članak je toliko glup, nema veze s vezom. Jel to Željo ima bolju odbranu od Sarajeva!? Željo ima samo Štilića i Lendrića ostalo je slabo
5 9
SonPen1946
Onda se bar neka titula mora dati HNK ŽELJEŠČARU ! bar nesto,bilo sta
7 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti