Magija ne prestaje

Ibrahimović junak Milana

Magija ne prestaje

Edmir Škorić

Zahavaljujući nevjerovatnom Zlatanu Ibrahimoviću Milan je došao do nove, pete pobjede u šestom meču ovosezonske Serije A.

Milan je u sezonu ušao s četiri ligaške pobjede, zatim je remizirao s Romom (3:3) u meču u kojem je bio daleko bliže pobjedi i u kojem je tri puta vodio, da bi danas na uvijek teškom gostovanju u Udinama došao do nove pobjede rezultatom 2:1.

Prvu pravu priliku Milan je imao u 11. minuti, ali Saelemaekers ne uspijeva doći do lopte nakon sjajnog ubačaja Leaa, da bi u 18. minuti Franck Kessie zakucao loptu pod prečku za 1:0. Prethodno je veliki dio posao napravio Zlatan Ibrahimović, koji je u šesnaestercu na prsa primio loptu, pa istu proslijedio za Kessiea.

Rossoneri su zadržali vodstvo do poluvremena, no potpuni pad u njihovoj igri u nastavku, naročito nakon što je već u 47. minuti Udinese izjednačio. Kapiten Romagnoli je skrivio faul u šesnaestercu Milana, a Rodrigo De Paul sigurno pogodio za izjednačenje.

[twitter]https://twitter.com/FTTV20/status/1322889401513496578[/twitter]

Potražite više informacija na temu Serie A:

U narednih pola sata Udinese je izgledao spremnije na terenu, uvjerljivije, a napadi Milana u potpunosti su bili jalovi i bezidejni, no onda se pojavio - Ibrahimović. U 83. minuti na neki samo njemu znan način makazicama pogađa za pobjedu Milana.

Milan je sa 16 bodova (5-1-0 omjer) uvjerljivo prvi na tabeli, a nakon duela u Evropskoj ligi protiv Lillea, čeka ga domaći okršaj s Veronom i ima dobru priliku da nastavi sjajan niz. Ibrahimović je sa sedam golova prvi strijelac Serije A.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran3
Ako vam je ovo magija pa ne znam zakacio slucajno loptu I budite sigurni da Milan nece osvojiti seriu a a ni Zlatan nece bit prvi strijelac lige
2 17
zvjezdan10
Kakav lik, 3 utakmice 7 golova a 39 godina
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi