FK Sarajevo je novi rekorder Premijer lige BiH

Po broju bodova

FK Sarajevo je novi rekorder Premijer lige BiH

M. Šljivak

FK Sarajevo jučer je u velikom gradskom derbiju remizirao na Koševu protiv FK Željezničar (1:1).

Novim bodom Bordo tim je došao do cifre od 33 boda u prvenstvu, te su postavili rekord po broju bodova nakon 13 odigranih utakmica u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Srušeni su rekordi Zrinjskog iz sezone 2008/2009, te Širokog Brijega (2011/12) koji su imali po 32 boda nakon 13 odigranih susreta i svakako da je ovo zaista sjajan početak sezone za aktuelnog šampiona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, Sarajevo je prva ekipa koja je ostvarila niz bez poraza u 13 utakmica jedne sezone. U FK Sarajevo su ponosni na ovaj rezultat i pohvalili su se ovim uspjehom na društvenim mrežama.

Bordo tim će priliku za nastavak sjajne serije imati već tokom vikenda kada gostuju na Tušnju kod ekipe Tuzla Cityja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maximilian
Ma ja. Najlakše ovako sa plaćenim novinarima pokrivati loš rezultat u odnosu na uloženi novac. ??
1 16
ZukaZu
APSOLUTNI VLADARI M:TEL PREMIJER LIGE BOSNE I HERCEGOVINE! Š A M P I O N!!!
16 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi