Glupost Ter Stegena i teška povreda Piquea u Madridu za nastavak agonije u Kataloniji

Barcelona poražena od Atletica

Glupost Ter Stegena i teška povreda Piquea u Madridu za nastavak agonije u Kataloniji

E. Škorić

U derbiju 10. kola španske La Lige Atletico Madrid je savladao Barcelonu s 1:0.

Kriza Katalonaca ove sezone ne prestaje, a tim Ronalda Koemana je večeras upisao i treći poraz u osmom ligaškom meču i sa 11 bodova je bliže zoni ispadanaj nego li vrhu.

Krenulo je furiozno na Wanda Metropolitano stadionu. Prvo Griezmann puca malo preko gola u 4. minuti, a odmah na drugoj strani dobar pokušaj Saula Nigueza i dobra intervencija Ter Stegena.

Nova šansa u 12. minuti za domaće, Marcos Llorente trese okvir gostujućeg gola. U 41. minuti Messi je u šansi, a Jan Oblak pokazuje zašto je jedan od najboljih golmana na svijetu.

I kada se čekao kraj prvog poluvremena, Atletico "ni kriv ni dužan" stiže do prednosti. Angel Correa je poslao dobar pas, Ter Stegen je otišao daleko do gola u namjeri da presiječe taj napad, no Yannick Carrasco prije stiže do lopte, obilazi ga i pogađa za 1:0.

Velika glupost njemačkog golmana na kraju je bila kobna za Barcelonu. U nastavku je Barcelona preuzela incijativu, konstantno je napadala, ali zna se kako je to kada se zatvori ekipa koju vodi Diego Simeone...

Uz sve nedaće, Koeman je ostao bez Gerarda Piquea koji je zadobio ozbiljnu povredu, a umjesto njega je ušao bek Dest. Dest se prebacio u vezni red, dok je Piquea na štoperskoj poziciji do kraja meča zamijenio Frenkie de Jong.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Imao je Griezmann u 82. minuti dobar pokušaj glavom, no Oblak je opet na visini zadatka. Ostalo je 1:0 i Atletico se tako bodovno izjednačio na vrhu s Real Sociedadom, pa obje ekipe imaju po 20 bodova.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić večeras je na terenu proveo 83 minute, ali kao i većina njegovih saigrača, ne može da bude zadovoljan niti onim što je sam pokazao niti onim što je u konačnici tim napravio.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Vienner
Lessi se vraca kuci ode lesi ode messii
4 13
TheSorrow
atletico ove sezone ako ne uzme la ligu nece nikad
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi