BHFanaticos: Gospodine Osim, mi nismo zaboravili Vašu ruku spasa u trenucima mraka!

Oglasili se na Facebooku

BHFanaticos: Gospodine Osim, mi nismo zaboravili Vašu ruku spasa u trenucima mraka!

E. Čaušević

U bh. javnosti diglo se dosta prašine zbog izmjene i dopune Statuta Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Prije desetak godina Savez je bio suspendovan od strane UEFA-e i FIFA-e zbog nekih tačaka u Statutu, a nove promjene donijele su povratak na skoro isti Statut zbog kojeg smo bili suspendovani.

Takva odluka je šokirala bh. javnost i mnogi ne mogu da vjeruju da su pojedinci uopšte došli na ideju da donesu takve izmjene i dopune u Statutu.

Kao što smo ranije pisali, date su čak i veće ovlasti počasnom predsjedniku s novim izmjenama Statuta. Naš Savez ima dva počasna predsjednika, a to su Ivica Osim i Elvedin Begić, a nevjerovatna je odluka da kandidati za članove organa i tijela na dan imenovanja u organe i tijela NS/FS BiH ne mogu biti stariji od 75 godina čime su Osimu zatvoreni svi putevi za članstvo u bilo kojem tijelu Fudbalskog saveza BiH, tako da će Begić automatski postati član Odobora za savjetovanje i posredovanje.

Zbog takve sramotne odluke na račun legendarnog "Švabe" oglasili su se večeras i BHFanaticosi.

"Gospodine Osim, mi nismo zaboravili Vašu ruku spasa u trenucima mraka!

Izbacili ste čovjeka koji vam je omogućio te fotelje!

A mi nismo od jučer!

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ivica Osim je i prezime koje je dovoljno samo izgovoriti, a to će automatski donijeti salvu pohvala i aplauza širom svijeta. Po svakoj logici, najveće počasti bi trebale dolaziti iz njegove rodne Bosne i Hercegovine, ali ne - najveće počasti dolaze iz drugih zemalja svijeta, iz dalekog Japana, iz Austrije i mnogih drugih. Sve to zbog njegove karijere, njegovog znanja, njegovog karaktera. Orden Izlazećeg Sunca dobijen od strane japanske vlade dovoljno govori. Dovoljno govori i ulica u Grazu koja nosi njegovo ime. Najviše govori njegovo historijsko obraćanje medijima u jeku agresorskih napada na Sarajevo. Mala smo država sa puno heroja i još više izdajnika. Nisu cijenjeni dovoljno i na ovaj način će se potrošiti. Za kraj, nikada ne otpisujte pobjednike - uvijek su tu i neće odustati do posljednjeg daha!".

[facebook]https://www.facebook.com/OfficialBHFanaticos/posts/10158539916310973[/facebook]

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
Kapa do poda momci - tako se postuju legende / mislim da je vrijeme da se ovi papci opet bojkotuju , ne samo sa strane BHF nego od svih navijaca BiH repke - ovaj javasluk je presao vise sve granice
22 2
Fcs
Ovu bagru od saveza skinuti !!! Što prije !!!
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi