FK Sarajevo zauvijek ušao u historiju Premijer lige BiH!

Poslije pobjede nad Slobodom

FK Sarajevo zauvijek ušao u historiju Premijer lige BiH!

A. Čaušević

Sarajevo je odličnoj jesenjoj polusezoni sasvim zasluženo prošlo prošlo prvo kroz cilj te će proljeće dočekati sa velikih devet bodova prednosti u odnosu na Željezničar. 

Pobjedom nad Slobodom (2.1) Sarajevo je zauvijek ušlo u historiju Premijer lige BiH te postalo prvi tim koji je jednu polusezonu završio bez poraza.

Na 19 odigranih ligaških utakmica upisano je 13 pobjeda, dok je preostalih šest okončano neriješeno uz gol-razliku 40:16 te ubjedljivo prvo mjesto na tabeli sa 45 bodova.

Osim toga, računajući domaća takmičenja, kako kup tako i prvenstvo Bordo tim u 2020. godini nije izgubio.

Izabranici Vinka Marinovića su odigrali ukupno 23 utakmice uz učinak od čak 17 pobjeda te šest neriješenih rezultata.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nema sumnje da navijači Sarajeva mogu uživati u aktuelnom trenutku njihovog voljenog kluba koji već neko vrijeme dominira bh. fudbalom.

Inače, jedine dvije ekipe koje su pobijedile bh. prvaka u 2020. godini su Dynamo Brest u kvalifikacijama za Ligu prvaka, te Celtic u play-offu za Europa ligu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fk1921
Kakvi nafakasi
2 68
Rajvosa2019
Ovako jako Sarajevo je jedino pozitivno u ovoj nakaradnoj 2020
38 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi