Besim Šerbečić se oprostio od Sarajeva: Ne bih imao ništa protiv da se opet vratim

Za SportSport.ba otkrio najdraže utakmice i najdražu pobjedu

Besim Šerbečić se oprostio od Sarajeva: Ne bih imao ništa protiv da se opet vratim

Esmer Oštraković

Nogometaši Sarajeva jučerašnjom pobjedom protiv Slobode na Koševu završili su prvi dio polusezone, te kao lideri idu na zasluženi odmor.

Neki od igrača se neće u drugoj polusezoni vratiti u Sarajevo, a jedan od njih je Besim Šerbečić, koji se vraća u svoj matični klub, Rosenborg.

Naime, poznato je da je Šerbečić bio posuđen igrač Rosenborga u Sarajevu, a posudba mu je istekla, te FK Sarajevo nije iskoristilo pravo na njegov otkup.

Nakon što je posudba zvanično istekla, Šerbečić je govorio za SportSport.ba, te nije krio emociju prema sada već svom bivšem klubu.

"Iskreno se zahvaljujem saigračima, trenerima, upravi, navijačima, svim uposlenicima u klubu. Želim im sve najbolje i svu sreću u narednom periodu. Naravno prva želja je da odbrane titulu i da osvoje kup, jer to sigurno i zaslužuju. Siguran sam da će se to i dogoditi i odmah mogu reći da mi je drago zbog nove titule koja stiže na Koševo, a prva naravno zauzima posebno mjesto u mom životu".

Iako je bio na dvije posudbe, jasno je da će Sarajevo u Besimovom srcu imati posebno mjesto.

"U Sarajevu sam proveo stvarno lijep period, kojeg ću se uvijek rado sjećati. Bila mi je velika čast nositi bordo dres i uvijek sam se trudio da dajem svoj maksimum na terenu. Drago mi je zbog 36 nastupa koje sam upisao za Sarajevo. Ako uzmemo u obzir probleme sa virusom i to da se nije igrao skoro šest ili sedam mjeseci, onda sam zadovoljan činjenicom jer sam u godinu dana upisao 36 nastupa".

Zanimalo nas je i da li postoji šansa za Besimovim povratkom u FK Sarajevo u narednom periodu.

"U fudbalu nikad ne znate šta se može desiti. Obzirom da sam imao stvarno dobar period u Sarajevu ništa nije nemoguće. Ne bih imao ništa protiv da se vratim jednog dana, ali cilj mi je da se zadržim što duže van granica Bosne i Hercegovine".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju je otkrio i koja je najdraža utakmica koju je odigrao u bordo dresu, te najdraža pobjeda koju je ostvario kao nogometaš Sarajeva.

"Najdraže utakmice su mi naravno one protiv Celtica, a najdraža pobjeda je protiv Borca u Banjoj Luci".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JJ90
Sretno majstore. Pravi što bolju karijeru!
15 1
kaskada24
Sarajevo ti je zahvalno Besime, hvala ti i sretno!
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi