I Amar Osim među kandidatima za selektora BiH

Stručna komisija u fazi razgovora s kandidatima

I Amar Osim među kandidatima za selektora BiH · Saznajemo

Endin Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro bi trebala dobiti novog selektora.

Zmajevi su ostali bez selektora nakon što je Dušanu Bajeviću istekao ugovor, a stručna komisija NSBiH trenutno obavlja razgovore s potencijalnim kandidatima, te se na listi nalazi nekoliko interesantnih imena.

U narednim danima Stručna komisija će obaviti razgovore s nekoliko kandidata, tačnije četvoricom, a to su Sergej Barbarez, Sergej Jakirović,  Husref Musemić i kako SportSport.ba saznaje sa šefom struke Željezničara Amarom Osimom.

Ranije je obavljen razgovor sa Petevom, a ko će na Komisiju u sastavu Emir Spahić i Zvjezdan Misimović ostaviti najbolji utisak i koga će Izvršnom odboru predložiti za selektora saznat ćemo 22. decembra kada će biti održana sjednica bh. fudbalske vlade.

Podsjetimo, Osim je sa Željezničarem osvojio pet naslova prvaka Bosne i Hercegovine, četiri Kupa i jedan Superkup, dok je u Japanu sa Jeff Unitedom osvojio Liga kup. Radio je i u Kataru, ranije je bio među kandidatima za selektora, no u utrci sa Prosinečkim je poražen, a vrijeme je pokazalo da je izbor hrvatskog stručnjaka bio pogrešan potez čelnih ljudi Fudbalskog saveza BiH. 

Top Komentari

soccero
Prava osoba za selektora!!!
26 48
bavarac88
Ja vise ne gledam repku ako ovaj bude selektor
41 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi