Razigrani Željezničar savladao Mladost
Foto: Armin Herić / fkzeljeznicar.ba

Trijumf Plavih

Razigrani Željezničar savladao Mladost

Midhat Šljivak

Željezničar je u pripremnom meču savladao Mladost Doboj Kakanj rezultatom 4:1.

Željezničar je prvi prijetio. Odmah na otvaranju meča šut Alispahića brani Bukvić.

Nakon nekoliko opasnih situacija pred oba gola u 12. minuti Željezničar je poveo. Štilić izvodi korner, pronalazi Zeca koji pogađa za 1:0.

Dvije minute kasnije nova sjajna šansa za Željezničar. Veselinović je prijetio, nije pogodio.

U 17. minuti Željezničar je poveo sa 2:0. Prekrasan gol je sa oko 25 metara postigao Mehmed Alispahić koji je pogodio same rašlje.

Potom se i Mladost malo probudila, a prvu šansu tim iz Doboj Kaknja ima u 30. minuti. Alić ubacuje, Hadžić pokušava, no neprecizno.

Oglasi

U finišu prvog dijela Mladost je smanjila rezultat. Golman Bender ruši Hadžića, sudija pokazuje na bijelu tačku, a Amer Hiroš pogađa za 2:1.

Mladost je do kraja prvog dijela imala još nekoliko opasnih situacija pred golom Željezničara, ali se na odmor otišlo rezultatom 2:1.

Drugo poluvrijeme šansama otvaraju Gasal i Bekrić, ali nije bilo promjene rezultata.

Željo je bio aktivniji, konstantno je napadao, ali je i Mladost igrala otvoreno i znala je zaprijetiti.

Subašić u 71. minuti ima dobru šansu za Plave. Loše šutira iz dobre pozicije, a tri minute kasnije Mujezinović fenomenalni šutira i pogađa stativu.

Oglasi

Ipak, već u narednom napadu tim Amara Osima dolazi do trećeg gola. Nakon kornera Vrhovac je najviši u skoku i zabija za 3:1.

Do kraja je bilo još pokušaja sa obje strane, a u finišu meča Željezničar stiže i do četvrtog gola. Subašić je uposlio Lendrića, a ovaj zabija za konačnih 4:1.

Pripremni meč:

Željezničar - Mladost 4:1

Željezničar: Bender, Stevanović, Kosorić, Vrhovac, Šehić, Bojo, Alispahić, Kendeš, Štilić, Veselinović i Zec.

U drugom poluvremenu su još igrali: Miličević, Blažević, Ikić, Gasal, Milićević, Čeliković, Bekrić, Subašić, Mujezinović, Lendrić, Juričić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost DK: Bukvić, Miljanović, Jahić, Sadiku, Alić, Žulj, Bjeloš, Hiroš, Dedić, Hadžić, Mujkić.

Još su igrali: Hrustanović, Begić, Šišić, Dizarević, Kovač, Čago, Nuhanović i Devedžić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lafac
Sad Ce doći pitari da nam objasne da smo nikakva ekipa jer smo primili gol od Mladosti koja je 9 na tabeli. Pustimo ih da nam otvore oči jer jbg oni znaju sta je najbolje za nas,ipak nas prate od 1946 hahah
16 4
user1571956549
Kako god okrenes pitare natakarimo hehehe... Dom Zali pitarciciii
11 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti