Ostaje li Mladost bez Hiroša i Hadžića? U igri su sve opcije

U Mladosti odlasci diktiraju dolaske

Ostaje li Mladost bez Hiroša i Hadžića? U igri su sve opcije

A. Čaušević

Nedim Hadžić i Amer Hiroš su eksplodirali jesenas. Kombinovano su postigli deset golova i bili su nositelji igre Mladosti. 

Dvojica Sarajlija su uspjela na sebe privući pažnju, ali za sada su još uvijek članovi dugogodišnjeg premijerligaša iz Doboja kod Kaknja.

Međutim, ne isključuje se mogućnost da u narednom periodu ipak napuste klub. Potvrdio nam je to i Nemanja Miljanović s kojim smo razgovarali nakon vrlo izvjesno posljednjeg pripremnog treninga u Hercegovini.

"Ako poredimo uslove u Kaknju, bitno nam je da smo mogli da treniramo na velikom terenu. Gore smo morali ići u Visoko, ovdje smo mogli trenirati u Blagaju na prirodnoj travi, onda smo odigrali meč protiv Željezničara i onda smo nastavili ovdje na plastičnoj podlozi. Najvažnije je da je teren velik. Odigrali smo i meč protiv Ljubuškog. Probali smo dosta novih igrača, svi su dobili šansu i to nam je bio cilj", kazao nam je Miljanović.

Za razliku od prvih nekoliko dana, u ovoj sedmici fudbaleri Mladosti su trenirali na vještačkoj podlozi. Iskusnom treneru to i ne predstavlja neku veću brigu.

"Odradili smo tri ili četiri treninga na vještačkoj podlozi, takvi su uslovi. Nema tu razlike između lošeg terena na prirodnoj travi i solidnog terena s umjetnom travom."

Oglasi

Pregovori s Markom Klisurom su u završnoj fazi i on bi trebao predstavljati pojačanje u punom smislu riječi za posljednju liniju.

"Vjerovatno postaoji mogućnost dolaska još par igrača, bitno nam je od ovih novih odrediti da li će neko ostati. Halid Šabanović se vraća u trenažni proces i mislim da će sigurno biti pomoćni."

Hoće li biti još dolazaka zavisit će od eventualnog odlaska dvojice najboljih igrača, Hiroša i Hadžića.

"Sve zavisi od situacije sa Amerom Hirošem i Nedimom Hadžićem. To se još uvijek ne zna. Postoji mogućnost da oni napuste."

Inače, ono što je upadljivo na prvu je zaista odlična atmosfera u ekipa te bi upravo zajedništvo i sloga trebali predstavljati najjači adut Mladosti na proljeće.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bitno je pripremiti psihički i fizički ekipu. Bitno je po meni da su svi igrači mentalno na nivou, s za ostalo ima vremena da se koriguje i nadoknadi te bude kako treba."

Ekspedicija Mladosti se sutra vraća u Doboj kod Kaknja, a početkom sljedeće sedmice planiran je vrlo izvjesni odlazak na pripreme u Tursku.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRESEDAN
Koliko ih Mušija reklamira,mislio sam da će u najmanju ruku prema Turskoj,a oni još u Doboju kod Kaknja
0 5
Matic
Eto Musiji sanse da sa komsijom Hadzicem izvuce jos par stotina hiljada Evra iz kase FK Sarajeva.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi