Sarajevo savladalo Triglav s 1:0, ali je pravo čudo kako pobjeda bordo tima nije bila uvjerljivija
Sarajevo je izvelo čak 15 kornera, dok slovenački tim nije imao nijedan. Međutim, pobjedonosni pogodak, nije došao nakon prekida.

Prijateljska utakmica

Sarajevo savladalo Triglav s 1:0, ali je pravo čudo kako pobjeda bordo tima nije bila uvjerljivija

Edmir Škorić

Sarajevo je danas u Umagu odigralo još jednu kontrolnu utakmicu, te je ostvarilo minimalnu pobjedu (1:0).

Rival Sarajevu bio je slovenski Triglav, koji je dosta namučio lidera Premijer lige BiH, ali je tim Vinka Marinovića u nastavku uspio doći do gola i pobjede, druge uzastopno nakon što je u Umagu savladan i Levski iz Sofije.

Incijativa Sarajeva od početka meča, a prvu veću priliku na utakmici imao je Velkoski koji je u 30. minuti, nakon ubačaja Oremuša, glavom loptu šutirao pored gola.

Ubrzo nakon toga novajlija Cmiljanić je imao šansu, ali ne pogađa. Do odlaska na odmor bilježimo i dva pokušaja Pejovića, ali rezultat ostaje isti.

Sušić je dobro šutirao u 53. minuti, lopta ide malo pored gola Triglava, zatim Miličević izvodi slobodni udarac i lopta ide preko gola, a u 68. minuti golman Triglava sjajno brani udarac rezerviste Jukića.

Sarajevo napokon u 72. minuti dolazi do gola. Mustedanagić je vukao loptu, pa opalio s 20-ak metara i pogodio. Paljba ka golu Triglava se nastavila do kraja, ali nedostajala je bolja završnica bordo momcima za uvjerljiviju pobjedu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U svakom slučaju, u potpunosti je Sarajevo nadigralo Triglav, a dominacija se možda najbolje oslikava u omjeru kornera - 15:0!

Sarajevo je utakmicu počelo u sastavu: Džafić, Dupovac, Miličević, Oremuš, Pidro, Pejović, Đokanović, Sušić, Fanimo, Velkoski, Cmiljanić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Puno propustenih šansi ako ovako budemo igrali necemo moci dobiti željkana vise od tri razlike nisam zadovoljan.
29 7
Baboisback
15 kornera i nijedan gol iz prekida? A doveli ste "ekstra" pojacanje Cmiljanica,koji ima prosjek 1,5 gol godisnje(9 golova u 6 godina profesionalne karijere).
11 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti