Messi se ispromašivao, a Sevilla je to žestoko kaznila i na kraju slavila

Pobijedili sa 2:0

Messi se ispromašivao, a Sevilla je to žestoko kaznila i na kraju slavila

Endin Čaušević

Fudbaleri Seville večeras su na svom terenu pobijedili Barcelonu sa 2:0 u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja.

Prvu veliku priliku na utakmici imala je ekipa Barcelone. Griezmann je odlično pronašao Messija koji je izašao sam ispred golmana Seville, ali je on uspio da odbrani udarac Argentinca.

Kazna za ovaj promašaj stigla je u 25. minuti. Štoper domaćeg tima Kounde odlično je iznio loptu i iskoristio očajnu reakciju odbrane Barcelone, te savladao Ter Stegena za 1:0.

U samom finišu prvog poluvremena Sevilla je mogla i do drugog gola. Ovaj put u šansi je bio Escudero koji je natršao na odbijenu loptu, ali je Ter Stegen ovaj put fantastično reagovao i spasio svoj gol.

Barcelona ponovo prijeti u 55. minuti. I ovaj put u šansi je bio Messi koji šutira s vrha kaznenog prostora, ali Bono ponovo odlično brani.

Dvadesetak minuta kasnije nova prilika za goste i ponovo prijeti Messi. Ovaj put je natrčao na loptu i sa nekih sedam metara je šutirao pored stative.

Messijeve propuštene prilike Sevilla je ponovo brutalno kaznila. U 85. minuti Ivan Rakitić je izašao sam ispred Ter Stegena i pogodio je za 2:0 i veliku prednost Seville pred revanš na Camp Nou.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Bes mi sve sto je ovaj Koeman normalan .. Prva izmjena 85'ta minuta hahahha
12 0
Sanagoal
Dramatična odbrana Barce a sad nek žale za Rakitićem!
10 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi